май 22, 2024

Ето ги убийците на Къро. Полицията в РЮА поиска помощ в издирването им

Обявеният за издирване 55-годишен Красимир Каменов-Къро и още трима души – съпругата му, детегледачката им и охранител, бяха застреляни през май м.г. в Кейптаун

https://kliuki.net/svetovni-klyuki/eto-gi-ubiycite-na-karo-policiyata-v-ryua-poiska-pomosht-v-izdirvaneto-im-2/219441 Kliuki.net
Ето ги убийците на Къро. Полицията в РЮА поиска помощ в издирването им

Снимка: South African Police Service

Полицията в южноафриканския град Кейптаун разпространи снимките на двама мъже, заподозрени за участие в убийството на българския бизнесмен Красимир Каменов-Къро и призова гражданите за помощ, съобщиха местните медии.

 

Говорителката на полицията Анелисиве Маняна коментира пред журналисти, че разследващите се надяват обществеността да им помогне да проследят движението на двамата заподозрени след четворното убийство. 

 

"Според данните до момента след престъплението в Констанция, шестима заподозрени са били забелязани да бягат от местопроизшествието с два автомобила - син "Хюндай" и бял "Фолксваген Голф GTI. По-късно двама души са забелязани под мост на N1, като са шофирали бял "Фолксваген Пасат" и същият "Фолксваген Голф" от местопрестъплението", добави Маняна.  

 

55-годишният Красимир Каменов-Къро и още трима души - съпругата му, детегледачката им и охранител, бяха застреляни от неизвестни мъже в къщата им в престижния квартал Констанция в Кейптаун два месеца след като от българската прокуратура повдигнаха задочно обвинение срещу обявения за издирване бизнесмен. От полицията в южноафриканския град съобщиха, че сигналът за четирите тела е подаден около 8.20 часа на 25 май 2023 г.

 

"Става дума за изключително популярни лица от ъндърграунда. Той (бел. ред.: обявеният за издирване Къро) е едно от знаковите лица на прехода, един от последните мохикани", коментира тогава зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. 

 

Съседите на Каменов не са чули никакъв шум, въпреки че портата на къщата е съборена и изглежда така, сякаш през нея е минал мощен автомобил. Ръцете на три от жертвите - съпругата на Къро, гледачката и гардът, са били с белезници и зад гърбовете им, а ръцете на самия бизнесмен са били овързани със свински опашки. Красимир Каменов е разстрелян от упор. Предполага се, че оръжието на нападателите е било със заглушител.

 

Трите деца на Къро и манекенката Гергана Кочанова, които са 8, 11 и 13 години, са се спасили на косъм от екзекуцията в дома им в ЮАР. Те са посещавали българско учебно заведение в Кейптаун и били на занятия по време на убийствата.

 

Разпространените снимки от южноафриканската полиция са от камери за видеонаблюдение. Отбелязаните дата и час са – 25 май 2023 г., 10.17 часа – или два часа след четворното убийство.

 

Единият заподозрян е тъмнокож, облечен с червени панталони, бяла тениска и черно яке с надписи. Другият е със сини дънки и тъмна блуза. Според следователите двамата може да разполагат с улики, които да разкрият причината за екзекуцията.

Снимка: South African Police Service

Източник: dir.bg