юни 17, 2024

Художничка окепази Кейт Мидълтън (Британците потресени от ужасяващия портрет – Снимки)

На доста необичайно произведение на изкуството “се радва” Великобритания

https://kliuki.net/svetovni-klyuki/hudozhnichka-okepazi-keyt-midaltan-britancite-potreseni-ot-uzhasyavashtiya-portret-snimki/223802 Kliuki.net
Художничка окепази Кейт Мидълтън (Британците потресени от ужасяващия портрет – Снимки)

В центъра на събитията за пореден път е Кейт Мидълтън, която лъсна на корица на списание Tatler в потресаващ вид. Визията ѝ под формата на портрет е дело на британско-замбийската художничка Хана Узор и буквално изумява с неочакваните си решения. Авторката е избрала визията на принцесата от ноември 2022 г., когато на държавен банкет тя се появява в дълга бяла рокля, със синя лента и жълта значка.

Всичко би било в реда на нещата, ако на въпросната картина Катрин все пак изглеждаше като себе си. Освен че приликата с оригинала е сведена до възможния мининмум, творбата буквално унищожава красотата и елегантността, които по природа притежава Кейт.

Художничката споделя, че е прекарала изключително много време, за да наблюдава въдхновението си и да изучава различни нейни снимки. Какво се е объркало впоследствие, за да представи принцесата по този начин, историята мълчи. Положителните коментари за портрета са единици, а мнозинството от британците не пести критиките си към Узор.

Според хората Кейт Мидълтън не прилича на себе си и ако подобна корица е шега, дори и тя не е забавна. Не без подобни коментари мина и представянето на портрета на Чарлз преди седмица от Джонатан Йео – сякаш като излизащ от ада на фона на ужасно многото червено в платното.

Източник: lupa.bg