September 08, 2024

И Бренда Уолш се пренесе в Отвъдното

В началото на годината, Шанън обяви публично, че се е примирила с мисълта, че няма да се пребори с рака и вече е започнала подготовка за кончината си

https://kliuki.net/svetovni-klyuki/i-brenda-uolsh-se-prenese-v-otvadnoto/227220 Kliuki.net
И Бренда Уолш се пренесе в Отвъдното

Култовата звезда от тийнейджърската сапунка от 90-те „Бевърли Хилс 90210“ Шанън Дохърти, загуби битката с рака. Екранната Бренда Уолш издъхна на 13 юли в Малибу, Калифорния като само ден преди това подписа документите за развода със съпруга си Кърт Исуариенко. Макар двамата с него да бяха разделени от години, не смогнаха да разтрогнат брака си заради спорове за имущество и издръжка.

 

Последните си часове на този свят, 53-годишната актриса прекарала в сън, тъй като била упоена с морфин. Край смъртния одър били най-близките й роднини и приятели, както и любимото й куче, което през цялото време скимтяло, защото предусещало края й.

В началото на годината, Шанън обяви публично, че се е примирила с мисълта, че няма да се пребори с рака и вече е започнала подготовка за кончината си.

Тя дори написа прощални писма до хората, на които държи. През пролетта обаче надеждата й се върна, благодарение на експериментално лечение. Терапията й дала сили и тя живнала. Дори посетила няколко светски събития с усмивка на лице.

 

Припомняме, че звездата бе диагностицирана с тумор в гърдата през 2015 г., но химиотерапиите не можаха да стопят напълно злокачественото образувание и две години по-късно тялото й се напълни с разсейки.

„В терминален стадий съм“, проплака в онзи период повехналата красавица и уточни, че метастазите са проникнали дори и в мозъка й, в резултат на което той започнал да се разкашква.

 

По ирония на съдбата, партньорът й в „Бевърли Хилс 90 210“ Люк Пери, с когото го играеха гаджета в сериала, също не можа да остарее. Той издъхна през зимата на 2019 г. на едва 52-годишна възраст след едноседмична борба за живота си. Любимецът от малкия екран получи инсулт на 27 февруари, а на 4 март издъхна в болницата, в която бе приет за лечение.

 

Шанън Дохърти преживя тежко смъртта на екранния си партньор и написа: „Шокирана съм, сърцето ми е разбито. Загубих приятел, на когото можех винаги да разчитам. Люк ми оказваше безценна подкрепа в битката с рака“.

Източник: Уикенд