април 27, 2024

Илон Мъск твърди, че човечеството е част от компютърна игра, контролирана от извънземни

Според шведския учен Ник Бостром тази хипотеза може да е или много добра, или много лоша

https://kliuki.net/svetovni-klyuki/ilon-mask-tvardi-che-chovechestvoto-e-chast-ot-kompyutarna-igra-kontrolirana-ot-izvanzemni/210379 Kliuki.net
Илон Мъск твърди, че човечеството е част от компютърна игра, контролирана от извънземни

Милиардерът Илон Мъск настоява, че нашият живот не е истински, а симулация. От 2016 досега той периодично повтаря, че човечеството живее в компютърна игра на високоразвита извънземна цивилизация.

 

Всъщност много е вероятно ние просто да сме данни, вид информация, съдържаща се в нечий суперкомпютър. Затова и се стремим игрите да станат част от реалността, но шансът нашата реалност да е основната, е едно на милион.

 

Теорията на Мъск идва от шведския учен Ник Бостром, професор по философия в Оксфорд, който през 2003 година публикува свой аргумент, като предлага три вероятности, но настоява, че най-реална е вероятността за симулация. Според професора, тази хипотеза може да бъде или много добра, или много лоша, в зависимост от мотивите на симулаторите – какво ще се случи в симулацията и какво ще стане, когато симулацията завърши.

 

Илон Мъск твърди, че човечеството е част от компютърна игра, контролирана от извънземни

 

От доста време в интернет пространството се върти разказ, уж от контакт с извънземно същество, което разказва, че тъй като полетът до дома е много дълъг, междугалактически пътешественици са измислили игра, в която всеки от тях е автор и активен играч. Тя се разраснала дотолкова, че станала независима и е започнала сама да създава нови светове – това са и хората от Земята. Тази игра продължава и никой не знае дали ще има край, или ново начало.

 

Илон Мъск твърди, че човечеството е част от компютърна игра, контролирана от извънземни - Снимка 2

 

Твърде близо до този разказ като идея, е и известният филм на братя Уашовски – „Матрицата“.

Източник: Уикенд