март 19, 2024

Книгата на принц Хари помогна в изритването му от кралското семейство

Заради скандалните мемоари крал Чарлз III няма да го пусне на коронацията

https://kliuki.net/svetovni-klyuki/knigata-na-princ-hari-pomogna-v-izritvaneto-mu-ot-kralskoto-semeystvo/198995 Kliuki.net
Книгата на принц Хари помогна в изритването му от кралското семейство

Автобиографичната книга на принц Хари „Резервен“ („Spare“) е най-бързо продаваната нехудожествена книга досега и едва ли за някого това е изненада.

 

За книгата пред книжарниците се извиха дълги опашки още посред нощ. Тя предизвика много смесени реакции на Острова, заради някои доста скандални разкрития от живота на кралското семейство и личния живот на херцога на Съсекс.

 

Ето кои са 10-те най-сензационни неща от скандалното четиво:

 

СЕНЗАЦИЯ №1

СЪС СЪЩАТА СКОРОСТ ПРЕЗ ТУНЕЛА, В КОЙТО ЗАГИНА ДАЯНА

И двамата сина на покойната принцеса Даяна са преминали със същата скорост през тунела в Париж, където тя изгуби живота си. Двамата споделили едва по-късно този факт един с друг.

 

СЕНЗАЦИЯ №2

ЕДИНСТВЕНИТЕ СЪЛЗИ

Единственият път, в който принц Хари е плакал, това е било на погребението на майка му – покойната принцеса Даяна. Той си спомня, че тъжната вест го заварила в замъка „Балморал“, Шотландия. Баща му му казал: „Скъпо мое момче, мама е претърпяла автомобилна катастрофа…“. Хари очаквал потвърждение от него, че принцесата е добре, но той казал само: „Не е успяла…“

 

Книгата на принц Хари помогна в изритването му от кралското семейство

СЕНЗАЦИЯ №3

СРЕЩАТА С МЪРТВАТА ДАЯНА

Принцът използвал уменията на медиум, за да разговаря с покойната си майка. Според медиума, тя била в стаята, близо до него. За да потвърди думите си, медиумът му разказала как принц Арчи счупил топка за елхата с лика на Елизабет Втора, а покойната принцеса Даяна се изсмяла от сърце на случката. Хари бил убеден, че медиумът няма откъде да знае за тази случка, освен ако майка му не й е разказала.

 

СЕНЗАЦИЯ №4

ОПАСНАТА МАЩЕХА КАМИЛА

И двамата братя се притеснявали, че Камила ще е тяхната зла мащеха. Те се срещнали поотделно с нея. Въпреки първоначалното недоверие, на по-късен етап и двамата били готови да й простят, стига баща им да е щастлив. Накрая успели да я приемат и да проявят нужното уважение към нея. Хари обаче я смята за опасна заради нуждата да реабилитира публичния си образ.

 

СЕНЗАЦИЯ №5

ИСТИНАТА ЗА НАЦИСТКАТА УНИФОРМА

Оказва се, че изборът на тази скандална униформа не е направена от него, а от брат му Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън. Хари трябвало да избере измежду две униформи – такава на летец и нацистката. Те единодушно посочили втората.

Тогава бил едва 20-годишен, а медиите направо го разкъсаха заради избора му. Снимката му бе на всички първи страници на изданията.

 

СЕНЗАЦИЯ №6

БРАТ МУ ГО СЪБОРИЛ НА ПОДА ЗАРАДИ МЕГАН

Принцът потвърди, че е бил нападнат физически от брат му. В книгата той описва спор помежду им заради Меган. Хари разкрива, че Уилям го хванал за яката и го бутнал на земята, а той паднал в купичката на кучето на земята.

 

СЕНЗАЦИЯ №7

УБИЙСТВАТА НА ТАЛИБАНИ

В мемоарите си херцогът на Съсекс описва 25 убийства на талибани, когато бил пилот на хеликоптер в Афганистан. Той е служил в армията в периода 2012-2013 г. Хари разкрива, че е участвал във всички шест мисии, включващи и смъртни случаи. Макар тази статистика да не го изпълва с гордост. Когато се озовал потопен в горещината и объркан в битката, не мислил за тези 25 души като за хора, а като за шахматни фигури, премахнати от дъската.

 

СЕНЗАЦИЯ №8

КОКАИН ЗА ПРЪВ ПЪТ НА 17 г.

Признава, че е ползвал наркотици. Шмръкнал линия кокаин в нечия къща, но не споменава в коя. Тогава бил едва 17-годишен. Приемал наркотик и още няколко пъти, но твърди, че не му било особено приятно. По онова време обаче бил готов на всичко, което би променило предварително установения ред.

 

СЕНЗАЦИЯ №9

ИЗГУБЕНА ДЕВСТВЕНОСТ С ПО-ВЪЗРАСТНА ЖЕНА

Принцът изгубил девствеността си, когато бил на 17 години. Това се случило зад оживена кръчма през 2001 г.

Отчита обаче това като една от многото му грешки, защото позволил да се случи насред поле, където можело да бъде видян от всеки. Така и не става ясно коя точно е жената, отнела девствеността му, но се предполага, че е една от трите – 57-годишната актриса Лиз Хърли. Тя обаче твърди, че не е първата жена на Хари. 44-годишната Сузана Харви, бивш модел, която се снима  Хари, когато той бе на 17 г. Засега третата „заподозряна“ е Катрин Омани – бивш декоратор на тв реалити.

 

СЕНЗАЦИЯ №10

ИЗКЛЮЧЕН

Хари описва как „никога не може да излезе“ от кралското семейство, но не вярва, че някога ще бъде възможно двамата със съпругата му да се върнат във Великобритания като действащи кралски особи. Междувременно стана ясно, че Хари е премахнат от списъка с гости за коронацията на крал Чарлз Трети, която е едва след няколко месеца.

За момента от двореца категорично отказват да коментират събитията, описани в мемоарите на Хари. От тях обаче става ясно, че той е силно разочарован, огорчен и дори обиден.

Източник: Уикенд