September 08, 2024

Подозират, че Бенджи Грегъри се е самоубил

Актьорът страдал от тежка депресия и биполярно разстройство

https://kliuki.net/svetovni-klyuki/podozirat-che-bendzhi-gregari-se-e-samoubil/227206 Kliuki.net
Подозират, че Бенджи Грегъри се е самоубил

Ненавременната смърт на актьора Бенджи Грегъри, който влезе в ролята на хлапето Браян Танер в американския сериал „Алф“, с който милиони зрители израснаха пред телевизора, потресе всички.

Трагичната новина бе обявена от сестра му, но с едномесечно закъснение. Според нелепото обяснение на Ребека Пфафингър, тя не е искала да пречи на разследването около кончината на брат си.

 

Припомняме, че 46-годишният Грегъри бе открит мъртъв в автомобила си, заедно с кучето му – асистент Ханс на паркинг в Пеория, Аризона. Близки до актьора твърдят, че отишъл до банката да депозира чекове и заспал, а причината за фаталния край, е топлинен удар.

Сестра му обаче разкрива, че Грегъри е страдал от дълбока депресия и биполярно разстройство, така че не изключва възможността да се е нагълтал с лекарства. Именно самоубийство е водещата версия на полицията по случая.

 

Звездата от „Алф“ имал сериозни проблеми със съня, заради които се случвало да стои буден в продължение на дни.

„Понякога му се събираха едва по 40 минути сън на ден. Това направо го смазваше“, признава сестра му. Заради диагнозата си, актьорът посещавал психотерапевт, но според твърденията на сестра му, терапията не му помогнала особено.

 

Бенджи Грегъри застава под светлината на прожекторите на крехката 8-годишна възраст. С ролята си на малкото момче Браян Танер в „Алф“, той печели сърцата на публиката. Грегъри е част от култовия сериал и през четирите му сезона – от 1986, когато излиза първия епизод, до последния 102-и през 1990 г.

 

Браян и Алф се събраха отново, но този път на небето.

Припомняме, че актьорът, който влезе в ролята на извънземното в ситкома, издъхна на 76-годишна възраст през 2016 г. Михали (Мичу) Масарош, бивш унгарски цирков артист, висок само 84 см. стана световноизвестен с ролята си на Алф.

 

След като се отказа от актьорството, Грегъри стана аерограф във Военноморските сили на САЩ в Билокси, Мисисипи през 2004 г. Година по-късно е освободен от длъжност по медицински причини – задълбочаващо се биполярно разстройство, силна депресия и проблеми със съня. Това истински го сринало. Освен това така и не успял да създаде семейство. Имал няколко гаджета, с които обаче набързо се разделял.

Източник: Уикенд