април 23, 2024

Селин Дион крие тежка болест! (Певицата за първи път призна за състоянието си)

Селин Дион разкри, че страда от тежко заболяване

https://kliuki.net/svetovni-klyuki/selin-dion-krie-tezhka-bolest-pevicata-za-parvi-pat-prizna-za-sastoyanieto-si/203729 Kliuki.net
Селин Дион крие тежка болест! (Певицата за първи път призна за състоянието си)

Селин Дион отмени турнето си и заяви, че няма да с върне на сцената. 55-годишната певица страда от рядко неврологично заболяване, което изглежда е нелечимо. Миналата година тя отложи серия от концерти, но имаше намерение да продължи и да се завърне. Този път обаче окончателно обяви слизането си от сцената, за да се бори с болестта.

"С огромна тъга искам да ви кажа, че турнето ми се отменя. Невъзможно е да понеса цялото това натоварване, дори и ако бях напълно здрава, а в моето състояние това е абсолютно изпитание. Изключително много ми липсвате вие, публиката, моите фенове. Не е честно спрямо вас да продължавам да отлагам, без да имам силата да продължа и да пея за вас. Наистина се надявам един ден да се завърна и да продължа да пея за вас. Обичам ви!", написа Селин в социалните мрежи.

 

Миналата година певицата разкри, че страда от синдромът на "човешката статуя". Това е изключително рядко неврологично заболяване, което вцепенява тялото и човек не е в състояние да се движи или да изразява мимики с лицето си. Състоянието води до превръщане на човек в жив труп - не може да се храни, не може да се движи и не контролира нито един нерв от тялото си. 

 

Селин преживя изключително тежко смъртта на съпруга си и това е отключило проблема й. Певицата обаче се бори да остане здрава, за да бъде опора на трите си деца., които все още се нуждаят от нея.

 

Селин и Рене Анжелил бяха неразделни до смъртта му. Певицата е само на 14 когато го среща и се влюбва в него. Той е мъж на повече от 30 години, със семейство, но 12 години по-късно двамата се женят. Сватбата им предизвиква бурни реакции в музикалните среди, но връзката помежду им е толкова силна, че тя остава до него до смъртта му и повече не се омъжва.