април 27, 2024

След страшната диагноза! Принц Уилям и Камила поемат публичните задължения на Чарлз, Хари стяга багажа за Лондон

Кралското семейство явно има добре подготвен план в критични ситуации

https://kliuki.net/svetovni-klyuki/sled-strashnata-diagnoza-princ-uilyam-i-kamila-poemat-publichnite-zadalzheniya-na-charlz-hari-styaga-bagazha-za-london/217670 Kliuki.net
След страшната диагноза! Принц Уилям и Камила поемат публичните задължения на Чарлз, Хари стяга багажа за Лондон

След като вчера се разбра, че крал Чарлз страда от рак, днес вече ролите в публичния живот са раздадени. За момента той е предпочел да се въздържа от обществените си ангажименти, като явно целта е да се посвети изцяло на лечението си. За сметка на това тези му задължения ще се поемат от принц Уилям и кралицата консорт Камила. Сестра му Ан, както и брат му Едуард също ще окажат подкрепата си, когато е наложително. От САЩ пък бързо-бързо ще пристигне и принц Хари – с идеята да се види с баща си и може би да помогне по някакъв начин.

Според информацията ракът е открит сравнително навреме, а лечението е започнало веднага. Чарлз имаше сериозни проблеми с простатата, но доколкото Дворът споделя, настоящата диагноза не е свързана с тях. Какъв обаче точно е ракът, засега семейството предпочита да запази в тайна. Запознатите смятат, че публичното обявяване на проблема е прецедент в историята на Обединеното кралство. Монархическите среди обикновено крият подобни страшни детайли от личния си живот, но предвид важната роля на краля в държавата вероятно решението му да разкрие фактите, е подходящо. Ако ще и да е напук на традицията.

Източник: nova.bg