март 28, 2024

Светъл път! Тина Търнър си отиде на 83 (Легендата на музиката почина след тежко боледуване – Подробности)

Животът приключи и за легендата на рока

https://kliuki.net/svetovni-klyuki/svetal-pat-tina-tarnar-si-otide-na-83-legendata-na-muzikata-pochina-sled-tezhko-boleduvane-podrobnosti/203569 Kliuki.net
Светъл път! Тина Търнър си отиде на 83 (Легендата на музиката почина след тежко боледуване –  Подробности)

На достолепна възраст почина Тина Търнър. Дълго боледуване успя да отнеме певицата от семейството и феновете ѝ. Освен от рак и инсулт, тя страдаше и от бъбречна недостатъчност. Смъртта ѝ е настъпила в дома ѝ в Швейцария. След като новината бе разпространена от световните медии, говорител на близките се включи и с изявление по темата. По думите му погребението ще бъде в тесен семеен кръг на частна церемония. Близките молят да бъдат оставени на спокойствие в мъката си и засега пазят мълчание по темата.

Изпълнителката бе легенда в музиката поколения наред и за дългия си жизнен път успя да създаде незабравимо творчество. Мощният ѝ глас вдигаше на крака мащабна публика във всяко кътче на планетата. Редица нейни хитове се знаят от малки и големи и завинаги ще се помнят и от бъдещите поколения.

Тина Търнър безспорно бе пример за глас, харизма, енергия и невероятен професионализъм, събрани в едно. Мнозина помнят първите ѝ стъпки в музиката, а с течение на времето тя упорито вдигна летвата, ставайки все по-добра – и от себе си, и от околните. И макар някои да биха вметнали, че си е поживяла достатъчно, все пак мнозинството все още не може да осмисли, че е поела към вечния живот.

Източник: standartnews.com