October 05, 2024

Тузарската вила на Лео Меси в Ибиса осъмна в кърваво червено (Имението за 11 млн. евро бе нарочено от активисти – Видео + Снимки)

Без да се усети, футболистът попадна в центъра на скандал

https://kliuki.net/svetovni-klyuki/tuzarskata-vila-na-leo-mesi-v-ibisa-osamna-v-karvavo-cherveno-imenieto-za-11-mln-evro-be-narocheno-ot-aktivisti-video-snimki/228175 Kliuki.net
Тузарската вила на Лео Меси в Ибиса осъмна в кърваво червено (Имението за 11 млн. евро бе нарочено от активисти – Видео + Снимки)

Баровската му вила, която се намира на балеарския остров Ибиса, осъмна окъпана в червена и черна боя. За нещастие, от бялата фасада на сградата остана само красив спомен. Испанската групировка Futuro Vegetal пое отговорност за случилото се, след като нейни екоактивисти се похвалиха за сътвореното с видео и снимки.

Така Лео Меси се оказа в центъра на скандал, свързан с климатичните промени и с нежеланието на богатите да насочат вниманието си към опазването на природата. Сред причините младежите да предприемат подобни крайни действия, са твърденията, че имението на футболиста е незаконно, както и че допълнително е разширено с още незаконни постройки.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Швейцарски бизнесмен продава луксозния имот на звездата още през 2022 г. Сумата, платена за него, е сравнително прилична – около 11 милиона евро, като се имат предвид баснословните суми, платени за подобни имоти.

Испанската групировка обаче твърди, че вилата не разполага с документ, който да удостовери, че е годна за живеене. Няколко стаи, строени явно след покупката, също се определят като незаконни. До момента Лео Меси не е коментирал скандала. Как ще се развие казусът, предстои да видим, най-малкото обаче ще му се наложи боядисва.

Източник: zashtoto.com