май 02, 2024

Василис Карас ще бъде погребан в родното си село (Стотици му отдадоха последна почит с аплодисменти – Видео)

Солунският православен храм “Света София” събра близки, приятели и почитатели на певеца

https://kliuki.net/svetovni-klyuki/vasilis-karas-shte-bade-pogreban-v-rodnoto-si-selo-stotici-mu-otdadoha-posledna-pochit-s-aplodismenti-video/215418 Kliuki.net
Василис Карас ще бъде погребан в родното си село (Стотици му отдадоха последна почит с аплодисменти – Видео)

Тялото му бе внесено в храма в 10 ч. вчера, за да може хората, които го обичаха, да се простят за последно с него. Още от 8 сутринта в “Света София” започнаха да прииждат приятели и поддръжници на певеца, а при появата на колата с тленните му останки множеството изригна с аплодисменти. Така Василис Карас бе уважен, както си му е редът, от всички, точно както бе посрещан и по време на изявите си в Гърция и по света.

Очаква се той да бъде положен в земята днес. Това ще стане в родното му село Кокинохори, намиращо се в района на Кавала. Дори гръцкият министър на културата намери време, за да почете паметта на изпълнителя. Лина Мендони го нарече феномен и по думите ѝ той е явление, което не може да бъде класифицирано или дори определено.

Василис Карас си отиде от нашия този свят навръх Бъдни вечер, като смъртта му буквално потресе мнозина. Тежко боледуване отне живота му, макар и само на 70-годишна възраст. За годините си на сцената певецът бе едно от най-разпознаваемите имена на Гърция и много млади изпълнители ще продължават да се учат от него.

Източник: http://plovdivnews.bg