април 28, 2024

Официално ЕК заменя „майка“ с лицето, родило дете

Европейският парламент гласува за премахване на понятието майка

https://kliuki.net/kuriozi/oficialno-ek-zamenya-mayka-s-liceto-rodilo-dete/212438 Kliuki.net
Официално ЕК заменя „майка“ с лицето, родило дете

Европейската комисия гласува становище, в което се премахва употребата на понятието „майка“ и се заменя с лицето, родило детето. За това сигнализира бъгарският евродепутат Ангел Джамбазки в официалния си фейсбук профил.

 

Той твърди, че е гласувал убедено против прокарването, по негови думи, на „поредна джендър пропаганда“. Според Джамбазки това е опит за налагане на диктатура за признаване на „безполовите“ . Евродепутатът дава пример с използването на термините „Родител 1“ и „Родител 2“ . Според българския представител в ЕП половете са биологични и родителите са майка и баща. Джамбазки продължава темата и с намесата на Европейската комисия относно еднополовите бракове. Според евродепутата това е налагане на идеологии в конституциите на независими държави и с неговата група са внесли искане за свободен избор на страните членки.  Джамбазки заключва, че в България Конституцията е ясна и гласи, че бракът е съюз между мъж и жена.

 

Във Франция още в началото на 2019 година се гласува за премахване на понятието „майка“ и „баща“. Стигна се дотам, че законът бе приет на първо четене. Впоследствие се разразиха серия от скандали и сблъсъци и бе замразено гласуването до окончателната му формулировка. Имаше и крайна призиви, в които се искаше промяна на християнската молитва „Отче наш“ с друга терминология.

 

Източник: Фейсбук