юни 24, 2024

Естрадната легенда Кичка Бодурова: Купувам си дом в София, за да живея в родината поне 6 месеца в годината

Твърди, че има най-голямото признание – любовта на хората от различни поколения, които присъстват на концертите й не само у нас, а и по света

https://kliuki.net/liubopitno/estradnata-legenda-kichka-bodurova-kupuvam-si-dom-v-sofiya-za-da-zhiveya-v-rodinata-pone-6-meseca-v-godinata/225123 Kliuki.net
Естрадната легенда Кичка Бодурова: Купувам си дом в София, за да живея в родината поне 6 месеца в годината

И през тази година Кичка Бодурова долетя от САЩ, за да зарадва верните си фенове. Плановете й за лятото и есента включват няколко срещи с многобройните й почитатели, както и голям концерт в зала 1 на НДК. Към днешна дата култовата певица се е захванала със задачата да си намери жилище в София, в което да прекарва поне по 6 месеца в годината.

 

Липсата на голям концерт в зала 1 на НДК от десетилетие обяснява с това, че живее в Щатите и това затруднява сериозно организацията на такива събития. А и няма връзки с големи бизнесмени за спонсорство, освен това се чувства и неудобно да ги моли… От видяното стига до извода, че у нас е мода певиците да излизат на сцената със симфоничен оркестър, както оперните.  Тя обаче припомня, че по принцип оркестърът трябва да е в оркестрината и затова всяка голяма сцена има такава. При липса на шоу и за да се спести от декор и сценография обаче, Бодурова признава, че тази хрумка е наистина много добра.

И макар лично тя да предпочита шоуто не крие, че у нас възможностите са много ограничени. Веднъж вече успяла да осъществи мечтата си с шоуспектакъла „Мечта“ в зала 1 на НДК и над нея летял акробат, имало и театър… Тази година планира да направи концертите си съвместно с танцьорите от „Максимус“, група „Мистик“, поп певецът Георги Дюлгеров и „Дани Милев бенд“. На пианото пък ще е Гого Милтиядов. За пръв път Бодурова ще изпълни и няколко нови песни. Предвидила е и специален гост, когото за момента пази в тайна.

 

Все още не е взела окончателно решение, но не е изключено турнето й да е прощално. Наясно е, че е много трудно за един певец или актьор да се прости със сцената, но си дава сметка, че е по-добре да го направи, докато все още е в силите си, дори в апогея си. В противен случай рискува да заприлича на някоя карикатура или по-скоро на атракция, а не иска да стига дотам. Желанието й е да получава аплодисменти за песните, които изпълнява и да стига до сърцата на хората, а не от умиление и уважение към възрастта й. Времето обаче ще покаже кога ще настъпи моментът, в който ще се оттегли от сцената. Горда е, че и това лято ще се изправи пред почитателите си и ще им благодари, че вече 50 години са с нея.

 

Категорична е, че не се плаши от мисълта за слизане от сцената, но феновете й я обичат и настояват да продължи и вероятно ще се вслуша в желанието им. Около промените у нас през 1989 г. Бодурова не концертирала в продължение на 3 години. Дори си мислела, че е приключила с кариерата в родината си. Тогава Хачо Бояджиев отишъл в Лос Анджелис, където живеела и я поканил да направи рецитал на „Златният Орфей“. Разбира се приела с голяма радост, а публиката я посрещнала горещо и си дала сметка, че това е нейното своеобразно завръщане на българска сцена. Оттогава всяко лято поне за 3 месеца се прибира в страната и прави концерти.

 

Твърди, че има най-голямото признание – любовта на хората от различни поколения, които присъстват на концертите й не само у нас, а и по света. Не е получавала държавна награда, но е почетен гражданин на родния си Бургас. Разбира се, би се зарадвала, ако трудът й бъде забелязан и оценен подобаващо от институциите.

 

За пътуването България-Америка и обратно, обикновено сменя по 3 самолета. Преди няколко години изживяла доста стресираща ситуация – докато прелитали между Европа и Америка, след около час над водата, им било съобщено за повреда в самолета и трябвало да се върнат обратно в Германия. Категорична е, че е ужасно човек да чуе подобно съобщение над Океана. Били тръгнали от Мюнхен, но се наложило да кацнат във Франкфурт. В подобен междуокеански полет има над 350 пътници. Всички били извозени и настанени в хотел. На другия ден трябвало да летят до Торонто, след което до САЩ. На сутринта обаче отишла до гишето и помолила да й сменят полета, за да не пътува през Канада, а директно до Щатите.

Взела полет до Хюстън, а след това до Вегас.

 

Докато летяла повече от час над Океана в самолета за Америка, започнало да става много топло. Съобщили за сериозен проблем и че се връщат в Европа като ще кацнат на най-близкото летище – в Лондон. Започнала да се моли на Богородица да й позволи да види отново детето си. Когато самолетът се приземил, получила паник атака и слизайки от него започнала да плаче неистово, не можела дори да си вземе въздух, а пулсът й бил ускорен.

 

Не вярва да има друг човек на света, на който в два последователни дни да му се случи подобно нещо. Дава си сметка, че в такива моменти е абсолютно безсилна и не й остава нищо друго, освен да види дали ще оживее. Определя го като ужасно преживяване и признава, че дори се заканила никога повече да не се качи на самолет, ако оцелее. За радост обаче времето успяло да заличи уплахата от преживяното.

 

Уважава всички български колеги, но най- на сърце са й Мими Иванова и Развигор Попов, които чувства като част от семейството си. Едни от най-хубавите песни, които е изпяла, са по музика и текст на Развигор. Щастлива е, че Михаил Белчев и съпругата му Кристина, които също много уважава, ще присъстват на концерта й. Именно на негов концерт се качила за пръв път на сцена и започнала професионалната си кариера.

 

С годините човек става по-разумен. Дава си сметка, че в последно време иска да има повече лично пространство, но най-важното в една зряла възраст е човек да е доволен от живота и това, което е направил и постигнал. В този ред на мисли смята, че се е справила добре.

 

Категорична е, че ще продължи да идва в България всяка година и в момента дори търси да закупи жилище в София. Още миналата година разкри намеренията си да прекарва повече време в България и допълва, че вероятно някои не са взели думите й на сериозно, но тя никога не говори празни приказки. В началото на август се очаква да пристигне и съпругът й Крис, с когото възнамеряват да отидат до Италия. Ще присъства и на концерта й в Бургас на 28 август.

Двете й дъщери пък са планували да посетят концерта й в зала 1 на НДК на 11 ноември.

 

По-млаката й дъщеря Маги, която е осиновена, е пълно нейно копие, защото още от ранна детска възраст е прекарвала всяко лято при нея. Амбициозна и упорита е, но пък е сдържана и не толкоз болезнено чувствителна – тази й слабост пък е взела голямата й дъщеря – Кристи.

 

По отношение на отминалите на 9 юни избори, Кичка Бодурова признава, че не е правилно да гласуват хора, които не живеят в страната. Категорична е, че не може да пускаш бюлетина за хора, които не познаваш, а после да НЕ им сърбаш попарата. Според нея право на глас би трябвало да имат хора, които поне 6 месеца от годината са си в България. Тайно се надява политиците ни да приемат избирането им за голяма отговорност и чест, да правят добрини за страната и един ден народът да споменава имената им с чест и уважение.

 

В края разкрива и тайната си за перфектна визия – не консумира захар, не пие алкохол, може да си позволи само по чаша вино, най-много веднъж седмично, задължително ходи около час всеки ден. И макар всичко това да е от особена важност, Кичка Бодурова посочва, че красотата на човек идва най-вече от вътрешното му излъчване. Радва се при всяко завръщане у нас и получава комплименти, за които очевидно причината е, че си личи щастието й от това отново да е у дома.

Източник: Уикенд