юни 24, 2024

Фолк звездата Диона: Като чуя думата „кокаин“, я асоциирам с кошмара ми в ареста

Твърди, че е наследила красотата от майка си

https://kliuki.net/liubopitno/folk-zvezdata-diona-kato-chuya-dumata-kokain-ya-asociiram-s-koshmara-mi-v-aresta/225109 Kliuki.net
Фолк звездата Диона: Като чуя думата „кокаин“, я асоциирам с кошмара ми в ареста

Диона е потресена от развоя на делото водено срещу нея за шофиране под влиянието на опиати. Фолк звездата е възмутена най-вече от полицая Пламен, който свидетелствал пред Темида на заседанието, провело се миналия вторник.

 

Тя не се явила на 4 юни, но адвокатът й бил там. Впоследствие била информирана, че служителят на реда, който я спрял за проверка през януари е променил показанията си на 180 градуса. Следващото заседание е насрочено за юли.

 

Диона е категорична, че не е шофирала надрусана, нито пък е казвала на униформения това, което той е твърдял в съда.

Певицата споделя, че не се явила в залата на 4 юни по преценка на адвоката й. Впоследствие разбрала от защитника й, че Пламен Чолаков е казал пред съда, че на 24 януари, когато са я спрели с колегата му за проверка, е била „превъзбудена” – нещо, което според нея изобщо не отговаря на истината. Освен това била твърдяла, че „в бранша, в който е, е нормално да се стимулират с подобни вещества”.

„И това не е истина. Потресена съм! Не мога да си обясня как полицейски служител може в протокола си в досъдебното производство да твърди, че съм била в нормално и адекватно състояние, спокойна, а след няколко месеца в съда да свидетелства друго? Изобщо не го проумявам! Когато ме спряха за проверка, бях трезва и трезвомислеща. Дори тя сама предложила на полицаите да отидат да й вземат кръв за проба за наркотици, защото била сигурна в себе си, че не е употребявала.

 

Надява се на следващото заседание съдът да обърне внимание на доста неща, както и на това, че пътният полицай е променил показанията си. Вярва в правосъдната система и е убедена в невинността си. В деня, в който била спряна за рутинна проверка, не е употребявала никакви забранени вещества и тестът го доказал.

 

Предполага, че присъдата й ще е условна – била честна и откровена, признала си, че за 29-годишната си възраст е имала своите силни, както и слаби моменти и е употребявала наркотици, но никога през живота си не е сядала да шофира под влиянието на нещо подобно. На 24 януари дори не била употребила опиати. Не се е докосвала до тях и след това.

Месец-два дори не пушила цигари, била шокирана и изплашена от случилото се, както и от негативната вълна, изляла се върху нея.

„Обиждаха ме хиляди хора, дори такива, които съм считала за близки приятели. Сега като чуя „наркотици” или „кокаин”, асоциирам с ареста и омразата, която се изсипа отгоре ми. След 24 януари съм попадала на места, където са ме пробвали. Бъзикаха ме поне да пипна, но изплашена се отдръпвах с думите: „Не, абсурд! Не искам”. Дебело подчертавам, че преди да ме спрат за рутинна проверка, не съм била човек, който злоупотребява с наркотици. Но и не отричам, че съм опитвала, няма да се правя на света вода ненапита. Пробвала съм, когато съм ходила на партита, но никога не съм застрашавала живота на друг човек. Абсурдно е да се кача и да шофирам под влиянието на опиати. Винаги, когато съм карала, съм била в абсолютна кондиция. В случаите, когато съм употребявала забранени вещества, ме е водил шофьорът ми или някой друг.“

 

И тук вече Диона се оплита в „признанията“ си за въпросната случка. Както прочетохте по-горе, тя сама настояла да даде кръв, за да й направят тест за наркотици, който обаче се оказа положителен. Освен това никога не си е позволявала да сяда зад волана, ако не е в кондиция…

Ето и обяснението й:

„Сутринта, когато ме спряха за рутинна проверка, бях в пълна кондиция. Отидохме в болницата и БЕЗ мое съгласие, но пък за моя сметка, ми бяха пуснали и проба за алкохол от кръвта, която ми взеха за наркотици. Това нормално ли е?! Аз дадох кръв със знанието и съгласието, че ще я проверят за кокаин. Въпреки че при проверката с дрегера тестът ми за алкохол излезе отрицателен, те са решили, че искат и кръвен, който също се оказа негативен. Между другото моят тест за наркотици е прецедент в историята на България. Излезе само за 6 часа, като обяснението беше, че имало огромен обществен интерес. Това не го разбирам, за мен е буквално сеир за народа. Нормалните хора чакат за резултат една година.

 

При мен тестът показа, че в кръвта ми има наличие на метаболитен кокаин. Метаболитите са разградени вещества, тоест минало е пълното действие на кокаина. Минималният срок да се разгради кокаинът до метаболити е седмица. Откриха в кръвта ми разградения продукт, а не веществото, но така е написана наредбата, че няма минимален толеранс. Кокаинът може да се разгражда 2 седмици, но ефектът му трае точно 45 минути. Има държави, в които канабисът е легален – сега се декриминализира пушенето на марихуана и в Германия. Отиваш във федералната република или в Нидерландия, пушиш канабис, защото там е позволено, но връщайки се в България, 2 седмици не можеш да си караш колата и да си живееш живота нормално. Защо? Защото, ако те хванат и ти направят тест, който дори нямаш право да откажеш, ти взимат шофьорската книжка, горят ти парите, автомобилът, репутацията, кариерата, семейството…

 

След случилото се на 24 януари десетки адвокати и обикновени хора се свързаха с мен да дам гласност на казуса с въпросната наредба, заради която мнозина са останали без работа, шофьорски книжки и автомобили…“.

 

Всичко това идва да рече, че Диона е употребявала кокаин в двете седмици преди проверката. Тя обаче бърза да се оправдае с думите: „Никой не знае кой какво ще му сложат в чашата. Това е и причината да избягвам да пия каквото и да било, когато съм навън. Ти може да не си приемал кокаин, а просто да си се целувал с някого, който си е натъркал венеца, а от там наркотикът ще попадне в кръвта ти. Кокаинът стои в кръвта минимум 10 дни. Така за нещо, което си направил преди две седмици, може да си загубиш колата, книжката и кариерата, дори да си прецакаш семейството и живота…“.

 

Поршето, което шофира при проверката не е конфискувано, тъй като не е на нейно име и „Слава богу“ според думите й. автомобилът е лизингов. След случката й взели шофьорската книжка и не шофира, тъй като няма право. Най-много да седне на шофьорската седалка за снимките на някой клип.

 

Покрай случката певицата се сдоби с прякори като Диона Нурофена и Лечителката.

По този повод тя казва: Цялата история с Диона Нурофена се случи благодарение на един гнусен, гаден журналист. Той ме попита по телефона: „Вие наясно ли сте, че някои обезболяващи медикаменти, съдържат веществата, открити при вас?". Отвърнах му: „През деня съм пила два нурофена и два колдрекса, не вярвам да е от това". Десет минути след разговора ни чета статия: „Диона каза, че е пила нурофен…”. Вече половин година се опитвам да приемам по-спокойно лъжите и обидите, но всичко това си влияе и на мен, и на семейството ми, на отношенията ми с хората, на работата ми. Не е просто поредната тъпа и лъжлива статия…

 

Странно защо след като журналистът я подвел не го е опровергала, а сама започнала да се шегува с прякора, който й тръгна.

„Първоначално се опитах. да обърна цялата ситуация на шега. Когато едва ли не цялата държава те напада, няма как да се защитиш адекватно. В онзи момент бях изплашена, сама, объркана. Няколко дни след случката се изправих в едно предаване и се извиних, казах, че съжалявам. Някакви жълти боклуци ме наричат наркоманка, чалгарка и какво ли още – много трудно се издържа на цялата тази помия. За няма и седмица имаше над 150 статии, в които бях обиждана и оплювана. А сега и промяната на показанията на пътния полицай, който ме спря... Когато се възмутих в социалните мрежи от поведението му пред съда на 4 юни, имаше коментари от рода на: „Така или иначе си долна наркоманка”, „Така или иначе си долна к*рва” и т.н.

 

Наистина не разбирам откъде е тази злоба към мен. Аз съм едно момиче, което се е борило и се бори само в живота. Никому нищо лошо не съм направила. Не съм откраднала, не съм прецакала никого, не харча чужди пари, не въртя данъчни измами – правя си музиката, гледам си своята работа. В България обаче явно не си невинен до доказване на противното. Виновен си! Може би трябва да седя денонощно в социалните мрежи и да се обяснявам, че не съм наркоманка, че не съм шофирала дрогирана, че майка ми не е пр*ститутка в Белгия – да, и тази отвратителна лъжа прочетох, че нямам ромски корени… Уточнява, че майка й е от турски произход.

 

Твърди, че арестът е най-отвратителното място. По време на престоя й там се чувствала изключително гадно и унизително.

„Кошмар! Израснах след това. Пораснах за часове. Имаше моменти, в който се чудех защо така реагират хората срещу мен, защо се излива подобна омраза, но после си казвах, че те знаят само това, което им се представя от медиите. Нямаше вариант пред мен, в който да се огъна и счупя. Това, разбира се, е най-трудният момент в кариерата ми – давам си сметка, че чисто имиджово пострадах доста. Такава негативна вълна, такъв хейт никога преди не съм понасяла. Случилото се с мен беше представено и поднесено по най-грозния възможен начин. Намирам и свои грешки в случая – под стрес и от страх в началото не реагирах по правилния начин, не се защитих както трябваше. Беше лесно да се срина, но не го направих. Постигнала съм всичко в живота си сама, научена съм да се боря. За кариерата ми не ми е помагал мъж, майка, баща или който и да било друг човек. Сама съм градила всичко стъпка. по стъпка, с много труд и много лишения.

 

След случилото се на 24 януари имало моменти, в които трябвало да понесе огромен психически натиск. Издържала и продължава да издържа. Самоосъзнаването й

помага. Винаги изводът е, че само тя си е виновна и трябва да работи върху треските й за дялане. Опитва се да си извлече поуката. Стреми се да не изпада в самосъжаление, а да види трезво ситуацията. Променила и визията си.

 

Не може да повярва, че вече е почти на 30. Като била млака, смятала 30-годишните за стари хора.

„Сериозна възраст си е – безспорно, а сега се чувствам на една крачка преди нея. На 14 юни ще бъда на морето с няколко много близки приятели. На следващия ден ще съм шаферка на сватбата на Роксана, която ще е следобед в Калояновата крепост във Велико Търново. Много съм й благодарна, тя беше от колежките, които ме защитиха в този труден момент“.

 

Работи върху нова песен – по кавър с гръцки изпълнител. Закупила правата върху песента, а след това предложила на гърка да я изпълнят в дует.

„Новото парче е нещо различно, което хората не са чували и виждали от мен досега. Скоро планувам да заснема и рап парче. Работя и върху дуетна песен с Биляниш. Пълна съм с идеи“.

 

Както е известно има корекции на гърдите и устните си, има фасети, но не си е пипала носа и брадичката въпреки писанията. Лицето си дължи на ген, наследен от майка й, която определя като изключително красива жена.

 

На въпроса дали се е появил мъж в живота й, Диона отговаря: „Аз съм мъжът в живота ми. От доста време нямам човек до себе си. Постоянно получавам предложения да излизам с някого, имам и някои доста ексцентрични оферти, получени в инстаграм. На този етап съм се фокусирала изцяло върху кариерата си. За любов нямам време. Мъжът е добавка към добре изградения женски живот. Ако жената не е в баланс със себе си, мъжът не е оферта“.

Източник: Уикенд