април 27, 2024

Криско се отдръпва от шоубизнеса

Габровецът спря да прави песни и кара с по едно участие месечно

https://kliuki.net/liubopitno/krisko-se-otdrapva-ot-shoubiznesa/219541 Kliuki.net
Криско се отдръпва от шоубизнеса

Изглежда един от най-успешните и до неотдавна най-активни шоумени в страната, се е наканил да се пенсионира цели три десетилетия, преди да е навършил  пенсионна възраст, която по закон се изисква за подобно нещо. Става въпрос за Кристиан Талев-Криско, който от суперзвезда започва да изпада в периферията на шоубизнеса у нас и то по свое собствено желание. Само на 35 години габровецът работи все по-рядко и все по-често се отдава на безделие заедно с половинката си Цвети.

 

Криско, който съвсем доскоро имаше по две участия на ден и пускаше нова песен поне веднъж на месец и половина, в последно време е разредил до минимум излизанията си пред публика. Рапърът кара с по едно участие месечно. За март например е съобщил само за концерт в Севлиево, а за април – в Шумен. Ако въобще има други ангажименти, те не са за масовата публика и не са официално обявени. Песен не е пускал от есента на миналата година, когато излезе албумът му „Хамелеон”, в който има парчета с фолк звездите Константин и Софи Маринова.

Невероятно, но факт – след толкова години в шоубизнеса се оказва, че това е първият албум в кариерата на гарбовеца. В последно време той няма участия и в телевизията. Едва ли някой помни кога за последен път го е виждал на малкия екран. Преди беше като абониран за всякакви формати. Участвал е и в „Като две капки вода”, и в „Х Фактор”, и в „Маскираният певец”, редовно даваше интервюта във връзка с различни свои проекти, а сега като че ли е потънал вдън земя. Или медиите не го търсят, или той им отказва интервюта. Единственото, за което се е раздал в последните месеци, е турнето му в СЩ и Канада през октомври и ноември миналата година. Оттогава Криско се е отдал на мързел и долче вита.

 

Преди дни рапърът публикува в социалните мрежи серия снимки и клипове от почивка на Малдивите с половинката си Цвети. По-рано пък беше в Дубай и не спря да пуска клипчета от емирството. Дори обеща да превърне родния си град Габрово в негово копие, ако го изберат за кмет на следващите избори. Дали наистина е отправил взор към местната власт, засега не е съвсем ясно, но е сигурно какво най-малко го вълнува. Това е работата му. За нея Криско не си дава никакъв зор напоследък.

 

По същия начин преди десетина година, пак много преди да навърши  40 години, бавно, но със сигурни крачки от сцената започна да се оттегля и друг успешен бг шоумен – Азис. След като през 2015-а той издаде хита си „Хабиби”, започна да прави нови песни все по-рядко, разреди участията си пред публика и по телевизията, а днес вече не го виждаме нито на сцената, нито на екрана. Говори се, че тази година са го канили и в „Денсинг старс”, и в „Като две капки вода”. Той обаче си бил повярвал толкова много, че поискал баснословен хонорар.

Продуцентите преценили, че има и други звезди на този свят, които са готови да работят срещу нормално заплащане, и предложили работа на тях. Накрая славеят от Костинброд останал само с едно появяване в „Аз обичам България”. Дори и Азис обаче не се е оттеглял от публичното пространство толкова рязко колкото Криско. Явно рапърът е изморен от работата си и предпочита да се отдаде на семейството – жена си и двете си малки деца.

Източник: Уикенд