май 20, 2024

Лили Иванова изгуби сестра си?

Магда била погребана в София по настояване на естрадната прима

https://kliuki.net/liubopitno/lili-ivanova-izgubi-sestra-si/223013 Kliuki.net
Лили Иванова изгуби сестра си?

Оказва се, че сестрата на естрадната прима Лили Иванова – Магда, вече не е сред живите. Каката, която е с две години по-голяма от певицата, била погребана в пълна тайна. Естрадната примадона е спуснала пълно информационно затъмнение около кончината на сестра си, тъй като не желаела да се натоварва с излишни емоции, които не й носят положителен заряд.

 

Сестра й Магда, бе най-близката родственица на изпълнителката на „Детелини“ , „Ветрове“ и още редица вечни хитове. Тя е издъхнала преди около година в хоспис, но на персонала в тузарския хоспис, който се грижел за нея категорично било забранено да говори по темата.

 

Лили Иванова много държала на дискретността им, тъй като не искала толкоз личен въпрос да бъде обсъждан от медиите. Тя била категорична, че през годините по неин адрес вече се е изписало какво ли не, а и по-голяма част от изписаното, били пълни фантасмагории, но тя отдавна не се обиждала, тъй като не искала да пада „на толкова ниско ниво“.

Магда била изпратена в изключително тесен кръг, а на опелото й в църквата на частен гробищен парк присъствали само роднини – дъщерите и внуците й. Лили била категорична, че сестра й трябва да бъде погребана в София, тъй като двете вече нищо не ги свързвало с родния им Кубрат, където някога имали дом и имоти – нищо, че там са гробовете на родителите им.

 

Магда била измъчвана от редица здравословни проблеми години наред. За бедя тя претърпяла и тежък пътен инцидент през 2016 г., след като бе блъсната от автобус пред входа на блока си в столичния квартал „Банишора“.

 

Възрастната жена претърпяла сложна операция, а единият й крак бил счупен на няколко места. Въпреки положените усилия, тя така и не могла да се възстанови. Ходенето и било трудно, страхувала се, че ще падне, и не искала да излиза от гарсониерата, която й била подарък от звездата на българската естрада.

 

Вместо да се оправя здравословно, Магда била разклатена не само физически, а и психически. Отвсякъде личало, че не може да се справя сама с живота и да се грижи за себе си. Двете й щерки – Мария и Радмила полагали грижи за нея в първите месеци след инцидента, но и за тях било много трудно и натоварващо.

 

Магда се затворила в панелката си и прекарвала с часове на терасата – единственото място, където можела да диша въздух. Повечето време мълчала, а когато говорела – разказвала за болежките в различните части на тялото й. след появата на първите симптоми на деменция, се наложило Лили Иванова да свика семейния съвет и с племенниците й да вземат решение за настаняването на Магда в хоспис.

Така всички били удовлетворени и спокойни, че ще има кой да се грижи за нея 24 часа в денонощието.

 

Въпреки нежеланието на Магда, тя все пак била приета в Дом за възрастни хора, но отдалеч си личало, че няма да я бъде. Понякога мълчала, друг път говорела, трети път миксирала спомени или разказвала неща, които било съмнително, че са се случвали.

С времето станала изключително трудноподвижна. Налагало се санитари да я обръщат, за да не се залежи и да не получи декубитални рани.

 

Според мълвата сестрата на Лили била не по-малко чепата от нея. Имала доста остър изказ и не цепела басма никому. Последните дни от живота си била смирена и сякаш вътрешно знаела, че идва моментът, в който ще се пресели в по-добрия свят.

 

Лили приела философски тъжната вест и сама се заела с организацията на погребението, като помолила свои авери да проучат за подходяща фирма, която да пази дискретност и да не дава гласност, че приготвя за последно сестрата на естрададжийката. Така и станало.

 

Единственото, за което певицата съжалявала, било, че Магда така и не се съгласявала да води охолен живот приживе. Вместо да се шири в голям апартамент, тя си харесала гарсониерата в „Банишора“ и малко след като овдовяла, се преместила окончателно в София.

 

През годините отношенията между двете сестри били на приливи и отливи. Магда не разбирала начина на живот на сестра си, която в търсенето на любовта скачала от брак в брак. Тя пък живеела скромно и така не опознала друг мъж освен съпруга си, когото обичала безрезервно. Грижела се за възрастните си родителите и държала на морала в живота. В първите години на демокрацията Магда имала сериозни финансови проблеми и дори продавала корнишони на пазара, за да закрепи двата края.

 

Припомняме, че през последните години клюката погреба няколко пъти Магда. Първият беше през 2017 г., след като никой не я виждаше да излиза от блока продължително време. Тръгна и слух, че си е отишла тихо и кротко в старчески дом, после, че е издъхнала на любимата си тераса, и т.н.

 

Мълвата носи, че Лили Иванова подготвя най-големия си концерт през последните 30 години, като събитието ще се състои на 14 декември з зала „Арена София“. Концертът ще е кулминацията на традиционното национално турне на естрадната прима, което тя ще направи тази година. Лили, която чукна 85 години през април, обяви предстоящия грандиозен концерт в най-голямата спортна зала у нас. Веднага обаче тръгнаха предположения, че това ще е своеобразно сбогуване на голямата певица с любимата й публика.

 

Напоследък изпълнителката старателно подготвя оттеглянето си. Самата тя наскоро коментира, че феновете са тези, които ще решат кога да слезе от сцената и че докато има хора, които идват на концертите й, има сили и възможност, тя ще пее

 

Въпреки тези думи на примата обаче, дори и най-заклетите й почитатели от всички възрасти си дават сметка, че биологичният часовник тиктака и за съжаление, Лили Иванова не може да бъде вечна. Затова те смятат, че концертът на 14 декември т.г. в „Арена София“ ще е толкова запомнящ се, че ако съдбата реши, той да е последен за певицата, събитието наистина да остане в съзнанието на хората като нещо грандиозно и вълнуващо.

 

За пръв път изпълнителката на хита „Детелини“ ще пее под съпровода на оркестъра на Софийската опера и балет, който ще бъде дирижиран от един от най-талантливите млади диригенти маестро Константин Добройков.

На сцената ще се съберат 67 талантливи музиканти заедно с бенда на Лили Иванова. Музикален продуцент и аранжор на концерта е Ангел Дюлгеров, който е китарист и цигулар.

Източник: Уикенд