април 28, 2024

Невероятно, но факт! Наталия Гуркова ходи редовно на риболов

Има над 150 парфюма в колекцията си

https://kliuki.net/liubopitno/neveroyatno-no-fakt-nataliya-gurkova-hodi-redovno-na-ribolov/218736 Kliuki.net
Невероятно, но факт! Наталия Гуркова ходи редовно на риболов

Преди 6 години животът на Наталия Гуркова претърпя пълен обрат – съпругът й Джордже Михалевич бе убит в ЮАР, а тя остана сама с двете си деца – Джорджия и Кристиян.

След случката красавицата се върна в родината си и започна отначало. Въпреки трудностите и депресията, най-известната Мис България успя отново да си стъпи на краката и през последните си месеци дори сбъдна най-голямата си мечта в професионален план – откри собствен моден бранд, носещ името й „Queen by NG”.

 

В следващите редове ще ви разкрием 10 факта за Наталия Гуркова, които не знаете:

Факт №1

Вдъхновява се от Лили Иванова

Гуркова винаги е искала да бъде под светлините на прожекторите, но най- ранната й детска мечта не е свързана с модата, а с пеенето. Малката Наталия копнее да се изявява с микрофон в ръка под бурни аплодисменти. Лили Иванова е нейна любимка и непрекъснато я имитира. Е, по-късно съдбата я отвежда по различни пътища. На 17-годишна възраст се качва на модния подиум и прави шеметна кариера. През 1998 г. печели титлата „Мис България" и става едно от най-търсените лица в бранша.

 

Преди няколко месеца хубавицата решава да мине зад кулисите и вече е дизайнер. Тя говори със страст и вдъхновение за работата си. Има амбициозни цели за бутика си, но засега планира всичко в краткосрочен план.

 

Факт №2

Обича да рисува

Наталия е много артистична. Освен модата и музиката, другата й голяма страст е рисуването. Като ученичка редовно работи с четките и боите, творейки доста сполучливи картини. И до днес го прави, когато иска да разпусне напрежението. Приема рисуването като хоби. Дъщерята на Гуркова – Джорджия върви по нейните стъпки и явно е наследила таланта й. Тийнейджърката обича да пее, да рисува, да танцува. От малка а сцената и вече е печелила няколко детски конкурса за красота.

 

Факт №3

Природозащитничка е

Да се разхожда сред природата е антистрес практика за Наталия. Когато е в София, тя често се качва на Витоша. Обича още да обикаля из България и да се наслаждава на красивата ни родина. Гуркова е и природозащитничка. Преди 2 лета тя спасява делфин, изхвърлен на брега. Дългокраката брюнетка открива бедстващия бозайник, заклещен в плитчините на морето и съдейства за неговото спасяване. Свързва се с Регионалната инспекция по околната среда и водите, следвайки техните инструкции успява да помогне на морския бозайник и да го отърве от сигурна смърт. Красавицата редовно оказва помощ и на други животни в нужда.

 

Факт №4

Увлича се по ездата

Наталия редува разходките в планината с тичане. Затова и продължава да е в така добра форма. Увлича се още по конната езда. Конете са любимите й животни. „Чрез ездата човек общува с тези грациозни създания по един незабравим начин. Това е не само уникален спорт, развиващ всички мускулни групи, а и преживяване. Подобряват се концентрацията и рефлексите. Учиш се на дисциплина“, коментира Мис България 98.

 

Факт №5

Ходи на риболов

Нетипично за модел, Нагталия обича да ходи на риболов. Доста е умела и в хвърлянето на въдицата и често й се случва да има богат улов. На трапезата й винаги има морски дарове – любимата й храна. Гуркова е противничка на гладуването. Дори в активните си манекенски години не е пазила диети. Обикновено започва деня си с лека закуска, за обяд предпочита месо и салата. Набляга на вечерята, но не и след 20 ч.

 

Факт №6

Обличала е дами от елита на Париж

Модният бранд на Наталия е само на няколко месеца, а вече отбелязва редица успехи. През декември получи грамота от Академията за мода за „Успешна премиера на българската модна сцена“. Новоизлюпената дизайнерка може да се похвали, че е обличала дори дами от елита на Париж. „Елегантността, класата и практичността са водещи изисквания при създаването на колекциите ми. Всяка жена заслужава да се чувства и изглежда като кралица. Изисканост, комфорт и безупречно качество са основните критерии при изработването на моделите ми“, категорична е Наталия.

 

Факт №7

Не си позволява да плаче

Сълзите са лукс, който Наталия рядко си позволява. Децата й не са я виждали да плаче дори след смъртта на баща им Джордже Михалевич. Казва, че не обича да драматизира, още по-малко пред хората. Преживява трудните моменти сама и не иска да натоварва околните с емоциите си. „След убийството на Джордже аз трябваше да съм силната родителска фигура и не исках децата да ме виждат уязвима. Трябваше да им вдъхвам увереност. Не съм студена, мнозина вероятно ме мислят за такава – просто не показвам емоциите си“, споделяла е Гуркова.

 

Факт №8

Не е амбициозна майка

Противно на очакванията, бившата манекенка не е амбициозна майка. Синът й Кристиян се занимава с футбол, а дъщеря й Джорджия е по артистичните занимания – пеене, рисуване, мода. Наталия е оставила наследниците си сами да избират хобитата си. Не е от родителите, които изискват твърде много. Дори не държи да са пълни отличници в училище, стига да са отговорни. „за един мъж е изключително важно да държи на думата си. Джордже беше такъв, опитвам се да науча и сина ни да е такъв. Като каже нещо, да се случва. И да бъде джентълмен!", обяснява Гуркова методите си на възпитание.

 

Факт №9

Правила е няколко околосветски пътешествия

Джордже и Наталия се запознават в дискотека в Йжханесбург. Тя е уморена от дългото пътуване със самолет и във въпросната вечер не иска да излиза, но нейни приятелки я убеждават. В клуба среща Михалевич, който я впечатлен от красотата й и идва да се запознае с нея. Чаровната брюнетка го лъже, че е италианка, а после разбира, че той е от Черна гора и може да се разберат почти без превод. По-късно Наталия се връща в България, но продължава комуникацията си с бизнесмена по телефона. Бързо разбира, че иска да сподели живота си с него. Определя дългогодишния им брак като много щастлив. Преди да се появят децата, манекенката и съпругът й правят няколко околосветски пътешествия. Хубавицата е обиколила всички места, към които я у теглило сърцето, включително и много екзотични дестинации.

 

Факт №10

Колекционира парфюми и пури

Най-красивата българка за 1998 г. е събрала стотици пури от цял свят, най-вече от Куба. Хубавицата има и такива от Доминиканската република, Хондурас, Никарагуа, Мексико, Колумбия. Единичната цена на някои от тях достига 1000 долара. Другата й колекционерска страст са парфюмите. Има около 150 броя. Сменя ги според настроението, дрехите и хората, с които се среща.

Източник: Уикенд