September 08, 2024

Певицата Мария Грънчарова за непрежалимия си родител Борислав Грънчаров: Много му стана мъчно като спрях да се занимавам с музика

Издава албум със златните хитове на баща си

https://kliuki.net/liubopitno/pevicata-mariya-grancharova-za-neprezhalimiya-si-roditel-borislav-grancharov-mnogo-mu-stana-machno-kato-spryah-da-se-zanimavam-s-muzika/224319 Kliuki.net
Певицата Мария Грънчарова за непрежалимия си родител Борислав Грънчаров: Много му стана мъчно като спрях да се занимавам с музика

Последните 7 години бяха много тежки за певицата Мария Грънчарова. Тя изгуби баща си – естрадното величие Борислав Грънчаров през 2017 г., но още се възстановява от загубата, а и едва ли някога ще успее да превъзмогне напълно смъртта му, макар към днешна дата да е доста по-силна. Ако Грънчаров беше жив, щеше да навърши 81 години на 21 май.

 

Мария издава албума със златни хитове на баща й, подготвен от самия него приживе. В него са презаписани 20 от хитовите му песни с нов аранжимент на Димитър Гетов. Той до последно живеел с оптимизма, че ще успее да пребори болестта, но уви.

Седем години след смъртта му, Мария не престава да се бори за каузата да издаде албума. Сега всичко е узаконено и вече са на финалната права с Вальо Марков, остава само албумът да се произведе на носител.

 

Много искала да са готови с всичко за 21 май, но ще се наложи да почака още малко. Албумът трябва да е на пазара до месец, месец и половина като част от тиража ще е за благотворителност – за ветерани на изкуството.

Разочарована е от това, че когато баща й починал от Министерството на културата или пък която и да било друга институция, не съдействали той да бъде положен в Алеята на творците.

Погребали го в семеен гроб, а сега дъщеря му се старае да подържа спомена за него жив.

 

Според дъщеря му, ако Боян Грънчаров беше жив, и на 81 години щеше да си е същия шемет, изключително забавен човек. Синът й Венци прилича по характер и начин на мислене на дядо си, дори хуморът им е еднакъв. Двамата имали много силна връзка и когато били заедно все правели някакви щуротии.

 

В подкрепа на думите си връща лентата назад, за да разкаже спомен от последните месеци живот на баща й – съблякъл се по бански и позирал за снимка като културист. Казал: „Искаш ли като умра този кадър да сложим на некролога? Ще избием рибата!“. Подчертава, че хуморът му винаги бил много черен и с огромно чувство за самоирония.

 

Мария Грънчарова все още не е загърбила напълно музиката, но е категорична, че оттук насетне каквото и да прави в тази посока, ще е само за удоволствие – просто ще инвестира едни пари в себе си, за да се чува нещо ново от нея, ако хората имат тази потребност. Казано с други думи – музиката ще й е хоби.

 

И до днес хората я разпознават, което много я учудва. Често я питат защо е спряла да пее и й споделят, че много харесват песните й. мило й е и й е приятно, че не са я забравили. Разбира се не са липсвали и упреци, че навремето е просперирала, защото е дъщеря на известен певец.

 

Към днешна дата изкарва прехраната си като инструктор по пилател реформър. Приятно й е да се занимава с това, тъй като винаги е спортувала и е поддържала добра форма. Чувства се добре и в свои води.

Синът й Венци пък, който е на 23 години, бил професионален тенисист, а към днешна дата е треньор. Има и фирми за внос на автомобили от Щатите, Канада и Германия. Автомобилите са му страст още от ранна детска възраст и непрекъснато се занимава с това.

 

След като през 2017 г. се разведе, Мария Грънчарова твърди, че е щастлива в личен план и може да си позволи са прави нещата, които харесва, има и близки хора до себе си, които макар да не са много, са стойностни. Вниманието на приятелите й и човекът до нея, я кара да се чувства отлично.

Споделя, че като цяло е добре със здравето, с изключение на проблемите, които й създава климаксът – сърцебиене, изпотяване, напълняване. Тъй като е против хормоналната терапия обаче, залага на фитопрепарати и се надява да е от късметлийките, които ги държи по-кратко.

Източник: Уикенд