юли 04, 2024

Певицата на народа може да изгрее в „Гласът на България“ след дългогодишна пауза

Тази година звездата на „Пайнер“ празнува 25 години на професионална сцена

https://kliuki.net/liubopitno/pevicata-na-naroda-mozhe-da-izgree-v-glasat-na-balgariya-sled-dalgogodishna-pauza/224257 Kliuki.net
Певицата на народа може да изгрее в „Гласът на България“ след дългогодишна пауза

Изглежда фолк дивата Ивана се подготвя за триумфално завръщане в Би Ти Ви, предвид засиленото й присъствие напоследък на екрана, което едва ли е случайно.

През тази година звездата навършва 25 години на професионалната сцена. По всяка вероятност ще отбележи юбилея грандиозно, а телевизията ще подплати празника й с предложение за участие в някое от предаванията през есента.

 

След като миналата есен Ивана се появи с „Гласът на България“, тя започна все по-често да има участия в Би Ти Ви. Навръх 24 май беше дори в ключовия, финален епизод на „Аз обичам България“ заедно с бузукарката Стояна, а това беше специално, празнично издание на шоуто. След това излъчиха голямо интервю с Ивана и в „Преди обед“, в което тя разказа за своя кратък трудов стаж като учителка в миналото.

Опитът показва, че когато тази телевизия започва да кани някого толкова често, най-вероятно проправя пътя му за бъдещо участие в ключов формат.

 

В кое шоу може да влезе Ивана наесен?

Първият и най-лесен отговор е „Гласът на България“. Шоуто стартира у нас преди 13 години и Певицата на народа беше член на журито в първия му сезон. Именно от нейния отбор тогава се роди една от малкото звезди на родната сцена, излезли от това предаване, а именно – фолк изпълнителката Роксана. След това първо участие Ивана не се беше връщала в музикалния формат с години – до миналата есен. Тогава тя стъпи на сцената му уж като участничка в кастингите на тъмно. Разбира се, и четиримата ментори веднага познаха гласа й. Мария Илиева, Дара, Миро и Иван Лечев се обърнаха едновременно, за да я поздравят. Това беше „черешката на тортата“ за сезона. Със сигурност много зрителите на предаването не помнят победителката от миналата есен, но помнят как Ивана пя на сцената на шоуто.

 

Само че в „Гласът на България“ миналата година имаше две дами – Мария Илиева и Дара, и се говори, че и двете най-вероятно ще продължат участието си през есента. Те затвърдиха позициите си в Би Ти Ви чрез „Денсинг Старс“ – Дара като танцьорка, а Мария Илиева избра сцената на предаването, за да представи там нова песен.

Ако тя все пак не поднови договора си в „Гласът“, на нейно място чудесно би се вписала Ивана – и без това по традиция във формата винаги има по един фолк изпълнител.

Само миналата година на неговото място седна Мария Илиева. Ако тя не напусне музикалното шоу, Ивана би могла да заема мястото на някого от мъжете и по този начин предстоящият сезон ще бъде първият в България с три жени и само един мъж в журито.

 

Същата беше конфигурацията и в „Денсинг Старс“, така че няма да е нещо невиждано. В „Като две капки вода“ по Нова тв пък винаги има по трима мъже и само една жена, така че балансът на половете явно не е задължителен.

 

Наесен в ефира на телевизията се завръща риалитито „Бягство към победата“, което преди години Слави Трифонов правеше като част от „Шоуто на Слави“. Именно Дългия покани и Ивана в „Гласът“ през 2011-а. Нищо чудно отново да я rска в екипа си. Някога „Бягство към победата“ нямаше специален водещ, а течеше с глас зад кадър. Но в случай, че този път е предвидено да има водещи, Ивана би могла да е негово лице. Другият вариант е да я поканят като състезателка. Ще се навие ли обаче звездата да обикаля пътищата на родината в изпълнение на всевъзможни странни задачи, е спорен въпрос. По-скоро не!

 

Третият формат, който тръгва през есента, е риалити за оцеляване от типа на „Сървайвър“ – „Островът на 100-те гривни“. Там водещите са обявени – Александър Сано и Диляна Попова. Звездата от „Пайнер“ би могла да е участничка в шоуто, но дали 6ляскавата дама от сцената ще е съгласна да гладува на самотен остров? Едва ли.

Тя обаче може да води някое специално студио, както тази пролет жената на Краси Радков

- Станислава, водеше нещо като „придатък“ към „Денсинг Старс“. Там отпадналите двойки й даваха интервюта.

 

И въпреки всичко е най-вероятно през есента да видим Ивана обратно в „Гласът на България“. А феновете й вече очакват и да обяви как ще отбележи своите 25 години на професионална сцена, изминали от момента, в който включва договора с продуцента си „Пайнер“.

Източник: Уикенд