October 05, 2024

Жената каучук Вили Кожухарова: Аз съм желязната лейди на българския каучук

Доволна е, че може да кляка, тъй като това е изключително трудно при подобни операции

https://kliuki.net/liubopitno/zhenata-kauchuk-vili-kozhuharova-az-sam-zhelyaznata-leydi-na-balgarskiya-kauchuk/226299 Kliuki.net
Жената каучук Вили Кожухарова: Аз съм желязната лейди на българския каучук

Десетилетия наред Вили Кожухарова е №1 във вариететните програми у нас и по света. По цялото Черноморие се разлепват плакати с нейното участие. Цели 18 пъти е била избирана за „Кралица на красотата“, притежава и награда, признание от колегите й за цялостното й творчество. Кандидат е за Рекордите на Гинес за най-дълго практикуваща уменията си и най-възрастната жена каучук в света. Преди повече от година претърпяла операция на тазобедрени стави, той като били похабени. Заболяването й се появява, когато е на 30 години и лекари я съветват да забрави за гимнастиката, но тя не ги послушала. Лекувала болката си с различни хранителни добавки, докато положението станало нетърпимо и не се стигнало до операция. На 5 юли отпразнува рождения си ден в ресторант на брега на Черно море. За 80-ия си юбилей си пожелава само здраве, тъй като много нейни приятели вече не са между живите.

Покрай перипетиите около операцията и множеството преживявания, определя себе си като „желязната лейди на българския каучук“. Две години не била ходила на басейна на „Овча купел“, а като отишла се запитала дали ще може да изплува заради железата, но изплувала… Хората виждат, че има проблеми и винаги й предлагат помощ. Доволна е, че може да кляка, тъй като това е изключително трудно при подобни операции. Тежко й е, но не се предава.

 

 Признава, че след операцията движението й липсва. Перфектната си фигура дължи на правилата, които си е създала през годините. Всичко продължава да я вълнува към днешна дата, защото все още е наред с главата.

Не вярва в световните конспирации, но е категорична, че човек трябва да е сляп, за да не вижда, че светът отива на лошо и редица неща буквално ни се насаждат в главите. Когато човек се страхува, той е лесно управляем и подчинен на страха. Хората ги е страх от смъртта, но тя недоумява какъв им е проблема като нито ще знаят къде са, нито ще им пука от нещо.

 

Убедена е, че всички здравословни проблеми идват от некачествената и нездравословна храна, която консумираме през последните 15-20 години. Тъпчем се с химикали, дори в биопродуктите има такива. Макар да пуши, може да преплува целия басейн по дължина под водата. Пуши по повече от кутия на ден и няма никакво намерение да ги спира. Бившият й съпруг живял здравословно, хранил се правилно, не се ядосвал, не пиел, не пушел и доживял до 60 години. Брат му, който пък бил лекар, пийвал и пушел, доживял до 88 години.

 

При все, че има четирима внуци, никой не тръгнал по нейния път. Всички те я наричат Вили, никой не й казва „бабо“. Нищо не я притеснява на тези години. Иска да си ходи нормално, а не да се клатушка. Обича слънцето и плажа, и може да стои с часове да се пече в жегата, защото е „змиица“, макар да казват, че било вредно. Убедена е, че на нея не й вреди. Никога не сяда на сянка. Научила и внучка си да стои по цял ден на слънцето на плажа. Категорична е, че колкото повече човек се пази, толкова повече го закъсва.

Източник: Уикенд