май 15, 2024

Галена Великова: ‘’Dancing stars” e моето семейство

“Искам да видя кой ще продължи, но ми е сковано сърцето."- коментира журито

https://kliuki.net/reality/galena-velikova-dancing-stars-e-moeto-semeystvo/222428 Kliuki.net
Галена Великова: ‘’Dancing stars” e моето семейство

Галена Великова е международно признат танцьор и в момента е част от журито в едно от най-обичаните предавания в родния ефир – „Dancing stars”.

Страстта по танците се запалва едва когато е на 8 години. Тогава майка й я води в танцово училище, а тя е впечатлена от лъскавите тоалети на танцьорките.

"Грабна ме този блясък! После, когато започнах да ходя на състезания, се запалих по чувството да побеждаваш, да събираш медали. По характер бях малко по-притеснителна и видях, че това много ми помогна." – спомня си Великова.

Тя съветва младите да се занимават с изкуство, за да се изявят и да се отпуснат. Чрез танците Галена успява да преодолее притеснението си.

Завършва висше образование право, но танците са нейната страст. За нея те са и лечение. Като доктор по танцова терапия Галена Великова споделя, че в миналото тя се е прилагала на много тежко болни хора. Напоследък те са ориентирани и към хора с емоционални проблеми.

Работела 3 години и половина с хора с депресия и резултатите били забележителни. Танцовата терапия е свързана със специфични упражнения в зависимост от заболяването. Тя ди дава възможност да се изразиш свободно.

Останаха само три предавания до финала на “Dancing stars” и всички тръпнат в очакване кой ще е големият финалист. Галена признава, че всички, които са в момента в шоуто танцуват великолепно.

"Ние вече сме едно семейство, всички сме толкова близки. Искам да видя кой ще продължи, но ми е сковано  сърцето." – коментира тя.

Източник: btv