април 27, 2024

Луна завъртя бизнес с имотни измами

Чалгарката подхвана нов бизнес, след като кариерата й залезе

https://kliuki.net/skandali/luna-zavartya-biznes-s-imotni-izmami/213830 Kliuki.net
Луна завъртя бизнес с имотни измами

След като се провали в опита си да стане президент на България и залязлата й вече певческа кариера, Луна намери нов начин за припечелване на солидни суми. Фолк фурията е оставила чекненето в дискотеки и кръчми пред пияни нерези, за да търси наивни пенсионери, които да й препишат имотите си срещу гледане. Друг е въпросът, че действията й по-скоро приличат на имотни измами.

 

Срещу нея вече са заведени няколко дела от наследници та възрастни хора, станали с празни ръце след кончината им. От съдебните документи става ясно, че Луна си е спестила смяната на памперси, готвене, къпане и обличане на имотните старци като подобни договорки далеч не са необичайни. В замяна на оказаната им помощ възрастните хора преписвали на луна имотите си, които в нередки случаи били на стойност стотици хиляди левове.

Луна завъртя бизнес с имотни измами

Така и не става ясно дали пенсионерите изобщо са подозирали върху какво са сложили парафа си. И след като прецаканите наследници си дадат сметка, че след смъртта на своя близък остават с празни ръце, погват Луна за имотна измама. Последното за момента дело от такова естество срещу певицата бе стартирано миналата седмица в Шумен.

 

Покойният пенсионер, е бил близък приятел с родителите на Луна, които също вече не са между живите. Покрай познанството си с него, тя успяла да го омая със сладки приказки да й препише апартамента. И макар въпросният човек да е покойник от 2011 г., Луна не бързала да влезе във владение на жилището и си вади нотариален акт едва в началото на тази година.

 

Оказва се, че закъснението далеч не е случайно, а е добре премислена стратегия. След като става ясно, че „завещанието“ е изгубено, чалгарката се възползва от законова вратичка, даваща й възможност да стане собственик на апартамента, ако е живяла в него в продължение на 10 години. И макар Луна постоянно да се хвали с тузарския си столичен мезонет, пред съда тя твърди, че е прекарала дните и нощите си именно в наследственото жилище. Дали е така, ще стане ясно от разказите на съседи на следващото заседание по делото. Те обаче отсега твърдят, че не са я виждали в жилището. Юристи твърдят, че свидетелствата на съседите са ключови по делото и шансовете на певицата да запази заграбения апартамент, са почти нищожни.

 

Дори и да загуби това дело, утешение за нея е, че в други случаи номерът е минал. През последните години тя и близките й, са наследили още няколко апартамента по същия начин. в част от случаи роднини на покойниците се светнали за измамата, но докато реагират, имотите вече били продадени и така заведените срещу нея дела пропадат.

 

Очевидно по този начин Луна си докарва солидни суми. Дори с изкараните от измамите пари наскоро си е купила ваканционно жилище в курорта Златни пясъци. Продавач на имота е областен депутат от затънтен регион в Русия. Дали обаче той е наясно със сделката, предстои да разберем.

Източник: Уикенд