май 03, 2024

Международен скандал: Забъркаха името на Цеца с Хитлер

Хърватско издание скочи срещу Величкович

https://kliuki.net/skandali/mezhdunaroden-skandal-zabarkaha-imeto-na-ceca-s-hitler/218182 Kliuki.net
Международен скандал: Забъркаха името на Цеца с Хитлер

Статия със заглавие „Да разлепиш плакати на Цеца в Загреб е същото като да разлепиш плакати на Ева Браун в Израел“ публикува порталът Jutarnji list.

Томислав Чадеж пише, че билбордове на известната певица били поставени в столицата на Хърватия преди неин концерт в Марибор. Тя самата се оплакала, че всички те били унищожени.

Истината  е, че Цеца е вдовица на Желко Ражнатович Аркан, който е военен престъпник. Той се е сражавал в Хърватия, грабил е и какво ли още не. Тук ключовото изречение, в което е заровен потенциален международен скандал, е в края на заглавието, където Светлана Ражнатович е сравнена с Ева Браун, съпругата на Хитлер.

Бранко Радун – политически анализатор сподели, че е ужасно да се сравнява Цеца с нацистите.

„Не съм й много фен, но това е наистина ужасно и е послание към сърбите. Ако не беше сръбкиня и не беше от Сърбия, нямаше да има никакъв проблем, независимо чия жена е“ – казва той.

Той припомня, че през 90-те години хърватите напълно забранили сръбската музика във всички медии , както и провеждането на представления.

Преди 28 години сръбската певица се омъжи за Желко Ражнатович, известен като Аркан. На 19 февруари 1995 г. сватбата бе излъчена по сръбските телевизии, а медиите я определиха като "сръбска приказка“. Години по-късно тя е известна и като "сватбата на десетилетието".

Източник: telegraph.bg