май 03, 2024

Президент ли? Луна се оказа нагла крадла

Води се дело срещу певицата за имотна измама

https://kliuki.net/skandali/prezident-li-luna-se-okaza-nagla-kradla/213691 Kliuki.net
Президент ли? Луна се оказа нагла крадла

Луна се изправи в понеделник пред районния съд в Шумен. Наследници на починал възрастен мъж твърдят, че тя е придобила техен имот с измама. Става въпрос за панелна гарсониера на ул. „Сетемврийско въстание“.

Йорданова твърди, че от 10 години стопанисва имота и за това й се полага. През 2011г. починал мъжът, чиято собственост бил апартамента. Неговите наследници са цели 10 души, които твърдят, че изпълнителката никога не е живяла в жилището. Думите им потвърждават и съседи на покойника.

Имотът бил в покъртително състояние. Между починалият мъж и Луна Йорданова няма никаква връзка. Тя има в съседство друг имот, който е бил на нейните родители.

Луна не спира да твърди, че се е грижила за възрастния човек. След смъртта му е започнала да ползва и стопанисва имота. Няма данни обаче тя да е плащала данъците.

„Няма завещание. Законът наистина дава възможност на базата на десетгодишно упражнявано владение на даден имот да го придобиеш по давност, но тук това не се е осъществило. Наследниците са го придобили по закон. Няма правило, че когато не упражняваш правото си на собственост го губиш“, категоричен е адвокат Пламен Тотев.

Кандидатката за президент на изборите през 2021 г. Луна Йорданова отказа да коментира обвиненията извън съдебната зала и настоя да не бъде снимана. Следващото заседание беше назначено от съдия Калин Колешански за 22 януари 2024 г.

Източник: blitz.bg