април 28, 2024

Скандал! Пуснаха надрусаната с кокаин Диона срещу 5000 лева

Кръвната проба на фолкаджийката, която бе засечена да шофира тузарското си Порше Кайен, потвърди наличието на дрогата в кръвта й

https://kliuki.net/skandali/skandal-pusnaha-nadrusanata-s-kokain-diona-sreshtu-5000-leva-3/216982 Kliuki.net
Скандал! Пуснаха надрусаната с кокаин Диона срещу 5000 лева

Певицата бе изловена от ченгетата на столичния булевард “България” в ранни зори вчера. След като полевия тест е показал, че тя е седнала зад волана след употреба на наркотици, е била отведена в 6-то РУ на МВР.

 

Диона ще бъде освободена от 5 000 лева гаранция, въпреки че закона предвижда глоба от 500 до 1 500 лева за подобно престъпление.

 

Кайенът пък е собственост на лизингова компания и няма да бъде отнет, но ще бъде назначен оценител, който да определи стойността му, която Диона ще трябва да заплати.

 

Материалите по случая се окомплектоват и ще бъдат предадени на прокурор с мнение за съд. Очаква се по-късно от прокуратурата да съобщят дали чалгаджийката ще бъде подведена под наказателна отговорност.

 

Изглежда януари е черен месец за Диона, която миналата година по това време купи лъскавия джип и няколко дни по-късно катастрофира с него. Тогава зад волана беше шофьора й, които го отнесе за пътното произшествие и бе уволнен.

 

Малко по-късно от пресцентъра на Софийската районна прокуратура съобщиха официално, че тя е привлечена към наказателна отговорност певицата Диона за шофиране след употреба на наркотични вещества.

 

По случая е образувано досъдебно производство. За подобен тип престъпления се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до три години и глоба от 500 до 1500 лева.

 

Диона започва да се занимава професионално с музика през 2016 година. Участвала в няколко онлайн сериала, както и в игрални филми като актриса. Участвала е и в различни риалити формати. Тя е дипломант от Великотърновския университет, специалност „Политология“.

Източник: crimesbg.com