април 27, 2024

И армията се отрече от принц Хари: Той ни предаде! (Херцогът на Съсекс порти военните като дърта клюкарка – Подробности)

Принц Хари успя сериозно да ядоса и британската армия

https://kliuki.net/svetovni-klyuki/i-armiyata-se-otreche-ot-princ-hari-toy-ni-predade-hercogat-na-saseks-porti-voennite-kato-darta-klyukarka-podrobnosti/198775 Kliuki.net
И армията се отрече от принц Хари: Той ни предаде! (Херцогът на Съсекс порти военните като дърта клюкарка – Подробности)

На практика той съсипа репутацията на колегите си и според общите впечатления буквално ги е предал. По думите на високопоставени британски военни херцогът на Съсекс е нарушил едно от най-важните правила в бранша – никога да не коментира мисии зад граница. Политиката на поверителност е едно от най-големите достойнства на армията и всеки член е длъжен да се съобразява с нея. За ужас на доскорошните си колеги обаче принц Хари се разприказва като дърта клюкарка и успя да унизи хората, които безрезервно го подкрепяха въпреки всичко.

Разкритията в мемоарите му удариха жестоко не само кралското семейство, но и професионалистите, които следват държавната политика зад граница. В книгата Хари споделя, че по време на мисията си в Афганистан е убил 25 талибани. Хладнокръвието, което принцът демонстрира, наричайки хората просто шахматни фигури, успя да втрещи всички. Така или иначе подобни действия по време на мисии не бива да се коментират с външния свят.

Дали за да заслужи хонорара си след издаването на “творбата”, или пък за да си отмъсти тотално на всичко, свързано с Великобритания, все пак херцогът на Съсекс се изравни по статут с махленските клюкарки. Разочарованието в британската армия е силно и ако съдим по нагласите на военните, на Хари няма да му се размине лесно.

Източник: armymedia.bg