май 01, 2024

Не е за завиждане: Страшна болест мъчи Ким Kaрдашиан

Ким Кардашиян споделя видеоклипове за псориазиса си и хака си за облекчаване на симптомите

https://kliuki.net/svetovni-klyuki/ne-e-za-zavizhdane-strashna-bolest-machi-kim-kardashian/217379 Kliuki.net
Не е за завиждане: Страшна болест мъчи Ким Kaрдашиан

Звездата от "Кардашиян" е диагностицирана с псориазис през 2011 г. Ким Кардашиян споделя видеоклип, в който показва неотдавнашното "болезнено" обостряне на псориазиса, което е облекчила с помощта на домашен хак.

На 30 януари 43-годишната звезда от "Кардашиян" публикува видеоклип в историята си в Instagram, на който се вижда, че единият ѝ крак е зачервен и възпален.

"Колко луд е псориазисът ми в момента, момчета? Той е по целия ми крак. Не знам какво се случва. Но трябва да разбера това. Това е лудост", каза тя, докато камерата се движеше по яркочервения участък от кожата, покриващ подбедрицата ѝ.

"Няма да лъжа, че това е болезнено", "Не съм сигурна какви са моите задействащи фактори. Не съм променила диетата си. Опитах всичко! Псориазисът е гаден."

Псориазисът е състояние, при което участъци от кожата се лющят или възпаляват поради свръхактивна имунна система. Според Националния институт по здравеопазване причината не е напълно изяснена.

Кардашиян обясни на феновете си, че псориазисът ѝ, който ѝ е диагностициран през 2011 г., първоначално е засегнал само едно "петно" на долната част на крака ѝ, но сега "се спуска надолу по крака, нагоре по крака и по цялото бедро".

Източник: today.com