September 08, 2024

Принц Хари от първо лице за проблемите с Чарлз и Камила

Той говори в новия документален филм Tabloids on Trial

https://kliuki.net/svetovni-klyuki/princ-hari-ot-parvo-lice-za-problemite-s-charlz-i-kamila/227412 Kliuki.net
Принц Хари от първо лице за проблемите с Чарлз и Камила

Принц Хари е убеден, че основната причина за разпаднатите отношения с баща си и Камила са делата, които заведе срещу британската таблоидна преса.

„Това със сигурност е основната причина“, каза Хари във филма. Понастоящем той съди медийната компания „Нюз груп нюзпейпърс“, собственост на Рупърт Мърдок, и издателя на „Дейли мейл“ в две отделни дела.

Принц Хари обвинява журналистите, че са навлезли в личното му пространство. Той също ги обвинява за смъртта на майка си принцеса Даяна  в автомобилна катастрофа през 1997 г., както и във враждебни и расистки нападки срещу съпругата му Меган, които са фактор за решението им да се откажат от кралските задължения и да се преместят в Калифорния през 2020 г.

Принц Хари избягва да говори за баща си, крал Чарлз, и за снаха си, Кейт Мидълтън, докато обсъжда битките си с британските таблоиди в документален филм на ITV.

По време на документалното интервю принц Хари беше изненадан, когато го попитаха за диагнозата рак на баща му и за здравословните проблеми на снаха му, което го накара да изпадне в недоумение.

„И баща ви, и снаха ви не са добре“, пита херцога журналистката Ребека Бари. „Предполагам, че това е напомняне за всички нас, че животът е ценен.“

Източник: blitz.bg