юни 21, 2024

Шакира разказва за раздялата с Жерар Пике: "Чувствах се така, сякаш някой е пробил дупка в гърдите ми"

Страданието, което изпитах, беше може би най-голямото, което някога съм изпитвала през живота си", споделя колумбийската суперзвезда на корицата на Rolling Stone

https://kliuki.net/svetovni-klyuki/shakira-razkazva-za-razdyalata-s-zherar-pike-chuvstvah-se-taka-syakash-nyakoy-e-probil-dupka-v-gardite-mi/225089 Kliuki.net
Шакира разказва за раздялата с Жерар Пике: "Чувствах се така, сякаш някой е пробил дупка в гърдите ми"

Шакира илюстрира тази дупка в гърдите си, за да я видят феновете в музикалния видеоклип към песента "Monotonía" от 2022 г. - балада, в която се оплаква неуспешна връзка само няколко месеца след раздялата на певицата с Пике, за когото се твърди, че ѝ е изневерил с настоящата ѝ приятелка Клара Чиа Марти.

В клипа Шакира стои насред магазин за хранителни стоки и изглежда видимо разстроена, преди някой да я простреля в гърдите. След като се вдига от пода, тя тича по улиците, държейки кървящото си сърце.

Пред Rolling Stone бившата треньорка на "Гласът" отбеляза, че първоначално екипът ѝ е протестирал срещу явния ѝ подход към видеото, което очевидно е било насочено към Пике. " Те вдигнаха ръце, звъннаха на алармата и се опитаха да ме спрат, като например: "Помисли малко. Не, защо ще се излагаш по този начин? Това е прекалено кърваво", спомня си тя. "Това бяха трудни образи, да? Но те бяха истински. Така се чувствах."

В този бурен период - когато се е борила и с дело за укриване на данъци - Шакира споделя, че известни приятели като Will.i.am, Адел, Джон Майер и други са проверявали как се чувства. Тя също така си спомни как Крис Мартин от Coldplay, с когото певицата се познава от около десетилетие, веднъж ѝ изпратил снимка на счупена ваза, залепена обратно, за да изобрази периода на възстановяване.

"Кинцуги - ще бъдеш много по-силна, след като това приключи", казва й той, позовавайки се на древния японски стил в изкуството, към който често се увлича, пише Rolling Stone. "Това е метафората. Това, че се чупиш, а след това се поправяш със злато и си по-красива, отколкото си била преди", обясни 47-годишният Мартин.

Излизайки от разбитото си сърце, Шакира обяснява как е почувствала "максимално облекчение", след като е изразила цялата си болка в химна си за раздялата през 2023 г. "Bzrp Music Sessions, Vol. 53". Сега, отново на върха на кариерата си, тя казва пред Rolling Stone: "Откривайки тази свобода, аз открих и себе си".

 

Източник: people.com