април 20, 2024

Малкият Сашко убит от баща си?

Смята се, че умишлено е заблудил разследващите, припознавайки се в друго дете 

https://kliuki.net/skandali/malkiyat-sashko-ubit-ot-bashta-si-3/196831 Kliuki.net
Малкият Сашко убит от баща си?

Запознати с разследването по случая с изчезналото дете аутист – 12-годишният Сашко разкриват, че единствената причина бащата все още да не е задържан или поне разпитан с детектор на лъжата е, че е поставен от криминалистите под дискретно постоянно наблюдение. Те очакват, че именно той в един момент ще ги отведе до сина си.

Както вече стана ясно майката на момченцето – Радостина, вече е призована на разпит в полицията. Тя живее на Острова от години и не се е прибирала в родината, за да види детето си от година и няколко месеца. Последното й влизане в страната е от август 2021 година. Радостина Цветанова е отбелязала, че до края на седмицата ще се яви в страната, за да бъде разпитана.

На този етап тя е вън от подозрение, че може да е поръчител на отвличането на сина си. 
Запознати издават, че след развода им през 2019 г., родителите на Сашко са в крайно обтегнати и дори враждебни отношения.

Бащата на момченцето-аутист – нотариус Александър Цветанов, е с детска церебрална парализа. Именно това е и причината, поради която Радостина напуснала сина си и съпруга си, тъй като трудно щяла да се справи с отглеждането на двама инвалиди.

Въпреки определеното от съда време, Радостина не се е възползвала от правото си да вижда сина си. Тя има и по-голям син от друг мъж, който също е с аутизъм. 
В Обединеното кралство Радостина живее с трети мъж, но никога не е изявявала желание да вземе Сашко при себе си.

Смята се, че детето е било убито от баща си в пристъп на ярост след проведен телефонен разговор с Радостина. Не е изключено нотариусът да е умъртвил детето си и умишлено, след което да е скрил трупа му. 

Униформени разкриват, че неслучайно версията, представена от Александър Цветанов, че е изгубил сина си в района на Профилакториума, докато се е ровил в интернет, е подложена на съмнение. Проверени са камерите от къщата на живеещия в близост бизнесмен Феодор Феодоров. Записите показват, че в деня на изчезването на Сашко, двамата с баща му не са минавали от там. Именно охранителите на бизнесмена били първите, които изразили съмнение, че Александър Цветанов лъже. 

Деня преди изчезването на малкия Сашко, двамата с баща му са били забелязани в гората над града, където има множество минни галерии. Не е изключено той да го е бутнал в някоя затворена миньорска шахта. Дълбочината на повечето галерии е над 50 метра. 

Странното поведение на нотариус Цветанов усъмни дори и множеството доброволци, включили се в издирването на детето. Органите на реда смятат, че бащата умишлено се е припознал, с цел да отхвърли съмненията от себе си.

Освен това ден преди изчезването му, Сашко не е бил на училище. Криминалистите подлагат на сериозно съмнение поведението на бащата през последната седмица. Те са категорични, че каквото и да се е случило, не е това, което той твърди.
Източник: Уикенд   

Малкият Сашко убит от баща си?

Малкият Сашко убит от баща си? - Снимка 2