април 27, 2024

Тони Маркулев: Слагам край, иначе целите ми ще са отвъд здравия разум

ММА боецът надделя над Калоян Калев в историческа битка

https://kliuki.net/sport-kliuki/toni-markulev-slagam-kray-inache-celite-mi-shte-sa-otvad-zdraviya-razum-3/220443 Kliuki.net
Тони Маркулев: Слагам край, иначе целите ми ще са отвъд здравия разум

В пет рунда ММА бойците Тони Маркулев и Калоян Колев създадоха историческа битка. В кървавия двубой, който се проведе на 22 март в Зала „Арена Армеец“, категорично надделя Тони Маркулев. Той участва в Bare Knuckle Fighting Championship с официалното партньорство на inbet. Това се оказа и последният мач в професионалния път на спортиста. Пред екипа на inbet той сподели как е успял да спечели, как се чувства след триумфа и какво минава през главата на един непримирм боец като него.

- Тони, честита победа. Беше наистина гладиаторска битка. Как и с какво успя да надделееш?

Здравейте и благодаря! С неуморима воля, сърце и страхотен екип, който имам зад гърба си.

- Имаше ли момент, в който да се съмняваш, че ще успееш да спечелиш този мач?

Не. Съмнението е едно от качествата, които един воин няма право и не може да притежава. Ако се съмнявате в себе си, вече сте загубили и никога няма да можете да постигате целите си.

- Няколко дни по-късно, но как е главата и как си като цяло след този сериозен сблъсък, защото и двамата си разменихте някои доста сериозни удари?

Добре съм, Слава богу! Надявам се и Калоян да се възстановява максимално бързо! Главата ми е здрава "като на бик" по думите на лекарите след направените прегледи, а така се и чувствам. Имам няколко козметични белега, които ще останат впоследствие на аркадите, които получих, но те само ще ме направят още по-красив. Шегувам се, разбира се, но наистина се гордея с тях, те винаги ми напомнят за пътя, през който съм минал и какво представлявам. Влязох в битката с леко разкъсване на десния ми бицепс и, за съжаление, бицепсът ми в тези тежки размени на удари пострада още повече. Да, битката беше истински мъжка и жестока, неслучайно влиза в историята на топ 5 в двубоите с голи ръце на организацията BKFC! Надявам се и щедро да бъдем възнаградени за което!

- Преведи ме през нещата, които стават на ринга. Когато си там, вглъбен в съперника, в мача, чуваш ли, да кажем, напътствията на хората около теб? Като цяло, какво ти минава през главата на един непримирим боец в тези мигове?

Чувството е уникално, неизмеримо и несравнимо с нищо друго. Влизаш в битка без грам колебания, с решителност и ясното съзнание, че няма да отстъпиш пред нищо. Освен ако не те спре противникът, срещу когото се изправяш, но с готовност да се бориш до последен дъх и до последната капка кръв с несломима воля, така се чувствам аз. Указанията от своя екип е изключително важно да чуваш, защото те спомагат за правилните решения, които предстои да вземеш въпреки скоростната динамика. Никога да не се предам, това е запечатано в съзнанието ми.

- Кога да те очакваме пак на ринга или пък в октагона?

Приключих... Това беше последната битка в моята бойна история...

- Защо реши, че сега е моментът да кажеш "Край"?

Защото постиженията и целите, които ще си поставя, вече въобще няма да граничат със здравия разум или разум въобще!