юни 10, 2023

Над 70 души, хора на словото, се събраха в Клуб на пловдивските журналисти по целия свят

https://kliuki.net/liubopitno/nad-70-dushi-hora-na-slovoto-se-sabraha-v-klub-na-plovdivskite-zhurnalisti-po-celiya-svyat/143158 Kliuki.net
Над 70 души, хора на словото, се събраха в Клуб на пловдивските журналисти по целия свят

Събитието се ознаменува с невероятно празненство сред изисканата атмосфера на ресторант Famous House

[caption id="attachment_66097" align="alignleft" width="300"]Клуб на пловдивските журналисти по целия свят Надежда Кехайова, идеолог на Клуб на пловдивските журналисти по целия свят[/caption]

Над 70 топрепортери и редактори основаха Клуб на пловдивските журналисти по целия свят на стилно парти в петък вечерта.

Емоционалният купон, ознаменувал събитието, се завихри сред изисканата атмосфера на елитния ресторант Famous House. Първи пристигнаха работещите под тепетата, а по-късно се включиха и журналисти от София. Дистанционно се присъединиха с едно голямо „да“ за инициативата и пловдивски представители на гилдията, живеещи зад граница – в САЩ, Дания, Гърция и Австралия.

Наздравица с ария от „Травиата” вдигнаха момичета от трио „Сопрано”. Под съпровода на зашеметяващите им гласове, светилата в гилдията върнаха лентата с най-знаковите моменти от кариерата си през последните 20-30 години. По-младите им колеги, които слушаха с интерес класики от медийния фолклор, се впуснаха в буйни танци до ранните часове на следващия ден.

Всичко това след изисканата атмосфера и кулинарните изсушения на ресторант Famous House. Учредителите на клуба получиха лимитирани бутилки вино с имената си и датата на основаването на организацията – изключителна изненада от „Винпром Пещера“.

„Клубът е отворен за всички журналисти и хора от медиите, свързани с Пловдив”, заяви двигателят на инициативата Надежда Кехайова. Тя покани колегите си от всички точки на света да се впишат във Фейсбук страницата на групата. Сред по-нататъшните идеи на организаторите е и учредяването на сдружение с нестопанска цел, което да защитава интересите на гилдията.