юли 07, 2024

Н.пр. посланик Кенет Мертен бе домакин на прием по повод 4-ти юли, Денят на независимостта на САЩ

На събитието, посветено на националния празник, присъстваха множество общественици, политици и хора на изкуството

https://kliuki.net/liubopitno/npr-poslanik-kenet-merten-be-domakin-na-priem-po-povod-4-ti-yuli-denyat-na-nezavisimostta-na-sasht-3/226087 Kliuki.net
Н.пр. посланик Кенет Мертен бе домакин на прием по повод 4-ти юли, Денят на независимостта на САЩ

На 2 юли т.г. Посолството на Съединените щати в София и н.пр. посланик Кенет Мертен бяха домакини на прием за своите български и американски приятели и партньори от дипломатическата общност по повод честването на 4 юли – Денят на независимостта.

 

Негово Светейшество Българският патриарх Даниил и служебният министър-председател Димитър Главчев, посланика на Кралство Мароко в България Закиа Ел Мидауи, бивши министър председатели и настоящи министри, както и общественици в лицето на филантропът Габриела Кирова , както и много хора от българските бизнес среди също уважиха приема.

“Толкова сме щастливи, че успяхме да отбележим това важно събитие с всички наши гости”, споделиха в социалните мрежи от посолството, публикувайки вълнуващи снимки, запечатали радостното събитие.

 

Рожденият ден на САЩ – Денят на независимостта - се празнува на 4 юли, датата, на която текстът на Декларацията е одобрен от Конгреса.

След подписването й на 4 юли, Конгресът я разпространява в няколко форми. Тя незабавно е публикувана в печатен вид и широко разпространена сред обществеността. Най-известната версия на Декларацията, копие на подписания ръкописен документ, е изложена на показ в Държавните архиви във Вашингтон.

Източник: crimesbg.com