май 01, 2024

О, свещена простота! Маги от „Ергенът” се оказа с елементарна липса на интелигентност (Не знае произведение на Ботев, нито на Вазов )

Никой не очакваше фаворитката ергена да се окаже жена, която няма грам обща култура

https://kliuki.net/bg-kliuki/o-sveshtena-prostota-magi-ot-ergenat-se-okaza-s-elementarna-lipsa-na-inteligentnost-ne-znae-proizvedenie-na-botev-nito-na-vazov/221658 Kliuki.net
О, свещена простота! Маги от „Ергенът” се оказа с елементарна липса на интелигентност (Не знае произведение на Ботев, нито на Вазов )

На игра на знания бяха подложени момичетата от имението на любовта, които не бяха на среща с Алек. На момите се наложи да отговарят на въпроси от обща култура, които им  зададе Наум. Като всеки бе от различна сфера и не би трябвало да затрудни нито една от тях, ако е ходила на училище, даже и да няма по високо образование.

Върху главата на всяка участничка бе поставена каска със съд за течност. И при веки грешен отговор срешилото момиче трябваше да бъде залято с течност, докато й се препълни контейнера и тя отпадне от играта.

Барбара само промълви в началото: „Ще станем за резил и ще се изложим като кифлажийки!”

Няма обаче да повярвате коя от дамите се изложи най много и стана за смях на другите. Фаворитката за спечелване на сърцето на Алек не можа да отговори на повечето въпроси и отпадна една от първите. Заедно с Криси.

Въпреки, че Магдалена е на 36 години и би трябвало да е понаучила нещо не бе чувала за спечелилият престижната награда „Букър”Георги Господинов.  А още повече се изложи когато отговори, че Христо Ботев е написал „Опълченците на Шипка”.

А зрителите не можаха да повярват на очите си,  че в нашето общество има такива неуки индивиди все едно живели в клетка:”След като се оказа че Маги една краставица не може да нареже, че няма никакви интереси извън авантюристичния си живот и не умее да управлява емоциите си, сега се видя и пълна липса на обща култура. Прилича на мутреса и то от ленивите, неспособни да вършат нещо, оставят се на течението , да ги водят нанякъде и да си живеят добре и това им е достатъчно!”

Източник: Фейсбук