юни 16, 2024

Кралски експерт насмете Камила: Тя е бреме за Чарлз! (Заради нея не щат краля по визити)

Открай време новоизлюпената кралица консорт е недолюбвана както сред хората, така и в кралските среди

https://kliuki.net/svetovni-klyuki/kralski-ekspert-nasmete-kamila-tya-e-breme-za-charlz-zaradi-neya-ne-shtat-kralya-po-viziti/212538 Kliuki.net
Кралски експерт насмете Камила: Тя е бреме за Чарлз! (Заради нея не щат краля по визити)

Причината за подобна неприязън е откритата ѝ намеса в брака на Чарлз и принцеса Даяна. Именно това прегрешение не могат да ѝ простят британците, като се има предвид и нещастната съдба на лейди Ди. И макар години по-късно дори синовете на легендарната принцеса да се примириха с избора на баща си, дори кралските експерти оценяват нейното лошо влияние върху него.

В разрез с традиционните правила и сякаш напук на покойната Елизабет настоящият крал връчи титлата кралица консорт на законната си съпруга. Славата на Камила обаче не му помага в полето на дипломацията и международните отношения. Въпреки очакванията за силна откъм събития година до момента изводът е, че кралицата дори вреди на мъжа си. Зад тези думи застава виден кралски експерт.

Според Том Бауър, за когото подкрепата на монархията е дори професия, предходните години са били доста по-силни откъм кралски ангажименти и посещения в чужбина. Причината за това експертът открива във влиянието именно на кралицата консорт. Лошата ѝ репутация не само че не помага на краля, но дори му пречи в най-важните международни контакти. И макар Чарлз да подкрепя жена си изцяло, може би в един момент изискванията на двора ще надделеят над личните му приоритети.

Източник: blitz.bg