май 18, 2024

Неприятностите не спират: Нова трагедия в семейството на Тоше Проески

Славеят на Балканите вече не е сам на небето

https://kliuki.net/svetovni-klyuki/nepriyatnostite-ne-spirat-nova-tragediya-v-semeystvoto-na-toshe-proeski/222596 Kliuki.net
Неприятностите не спират: Нова трагедия в семейството на Тоше Проески

Всеобщият любимец на музикалните фенове Тоше Проески се събра с баща си сред звездите. Татко му се спомина в четвъртък.

Тъжната вест сподели в мрежите сестрата на Тоше – Дора, която написа: "Светъл път, татко мой!"

Скромното семейство на Тоше преживя непреудолима болка преди 16 години, когато певецът загина при пътен инцидент в Хърватия на път за концерт.

Родителите на звездата  Доминика и Никола, живееха уединено след смъртта на сина си и не се появяваха публично. Не можаха да приемат тежкия удар, който съдбата им нанесе.

Те превърнаха дома си в музей и приемаха вкъщи всеки, който искаше да надзърне в родната къща на балканската звезда, отишла си без време от този свят.

Тоше Проески е емблематичен певец от Република Македония. Сочен е за най-популярния изпълнител в страната, дори в цяла бивша Югославия. Негова запазена марка е изразът „Ве сакам сите!“.

 През 2001 година Тоше се запознава със сръбската хандбалистка Андрияна Будимир. След преминаването ѝ в испански отбор двамата се разделят, но голямата любов между тях ги събира отново. Андрияна преминава в македонския отбор Кометал, но щастието им не трае дълго – Тоше загива при катастрофа на 16 октомври 2007 г.

Източник: blitz.bg