юни 26, 2024

Нови разкрития за имотните афери на Петър Ангелов – Пипо, разобличен е още един ключов играч – брокера на Нотариуса вече има име – Нина Влахова-Корбиер

https://kliuki.net/skandali/novi-razkritiya-za-imotnite-aferi-na-petar-angelov-pipo-razoblichen-e-oshte-edin-klyuchov-igrach-brokera-na-notariusa-veche-ima-ime-nina-vlahova-korbier-2/224858 Kliuki.net
Нови разкрития за имотните афери на Петър Ангелов – Пипо, разобличен е още един ключов играч – брокера на Нотариуса вече има име – Нина Влахова-Корбиер

В тъмните улици на българския имотен пазар, едно име се издига над останалите със скоростта на метеор: Нина Влахова-Корбиер, по-известна като Нина "Комисионната". Разкрита е като нова участничка в схемите на Петър Ангелов – Пипо, дясната ръка на Мартин Божанов - Нотариуса. От години тази харизматична, но застаряваща брокерка върти далавери с имоти, използвайки съмнителни документи и умело завишавайки цените на услугите за нищо неподозиращите чуждестранни и местни клиенти, които търсят инвестиции в българската столица.

Историята на Нина “Комисионната”, е повествование за алчност, корупция и измама, което проследява нейния път от скромен началник в администрацията до върховете на имотния пазар. След като беше уволнена от Американското посолство поради злоупотреба с документи, Нина не се отказва от амбициите си за власт и богатство.

 

Тя не губи време и влиза в собствен бизнес с французина Жил Корбиер, който скоро става неин съпруг, заедно създават агенция за недвижими имоти „Булфра“ с ЕИК 205718113 . Благодарение на връзките му с чуждестранни инвеститори, тя умело използва неговия социален капитал, за да привлече още клиенти и да разшири своята мрежа от измамни операции. Нина и Жил създават блестяща фасада на успех и богатство, което им позволява да заблуждават дори най-предпазливите инвеститори.

С подкрепата на Пипо и Нотариуса, Нина започва да прилага все по-сложни схеми. Тя изкусно манипулира пазара, като използва съмнителни документи за покупко-продажби и организира сделки със сериозни  пари под масата. Нейните основни жертви са нищо неподозиращи чуждестранни и местни граждани, които се оказват въвлечени във финансови афери, от които трудно могат да се измъкнат без значителни загуби. Успява да оплете в мрежите си и нови жертви, с които да си измие ръцете, поставяйки ги на предна линия във фирмите с нейно участие.

Освен стандартните имотни сделки със съмнителни „завещания“ и пълномощни, Нина въвежда и комплексни услуги по управление на имоти и организация на довършителни ремонтни дейности. Тя завишава цените на крайните услуги многократно, като по този начин увеличава своята печалба на гърба на клиентите си. Освен това, тя често укрива информация относно задълженията на имотите към Етажната собственост и държавата, което води до сериозни финансови последици за собствениците, които без да подозират, подхранват нейната алчност с тлъсти комисионни  „под масата“.

След смъртта на Жил, вече остарялата Нина изпада във финансов колапс, изразходвайки всичките му спестявания за лична облага и лишавайки от наследство децата му от предишен брак. Финансовите проблеми я тласкат да търси все по-рисковани начини за печалба. Тя започва да използва своите поверени имоти за краткосрочен наем и “почивки” с компаньонки, като същевременно, с помощта на Пипо, се впуска в организирането на оргии и суинг партита в “празните” апартаменти. Това не само поддържа нейния висок стандарт на живот, но и я утвърждава като ключова фигура в подземния свят на София.

Въпреки нарастващото недоволство и подозрения, Нина “Комисионната” продължава да се движи високо в социалните и икономическите кръгове на столицата. Тя е умела в използването на своите връзки в подземния свят, за да осигури защита и да избягва правните последици от своите действия. Особено след смъртта на съпруга си, Нина успява да се докопа до властта в един от луксозните комплекси, където започва да взима еднолични решения за управлението на общите площи и ресурси, често в голям конфликт на интереси. Тя използва своите позиции за да прикрива дейностите си и да заблуждава нищо неподозиращите чужди и местни граждани, които инвестират в имотите й. С течение на времето, Нина “Комисионната” успява да натрупа значителни средства от комисионни, взети на ръка от фирмите, работещи в същите тези комплекси където управлява луксозни имоти, поддържайки външен вид на законност и надеждност.

 

Нина не само, че е майстор в манипулациите с имотни сделки, но също така е известна със своите застрахователни измами. Тя често създава сценарии на измислени грабежи в управляваните от нея имоти и организира кражби на скъпи автомобили, които се декларират като изчезнали, за да се събират застрахователни премии. Тези действия водят до огромни печалби, които позволяват на Нина “Комисионната” да продължава своите операции, въпреки все по-нарастващото внимание от страна на правоприлагащите органи.

 

Въпреки че приходите й са значителни, декларираните суми далеч не отговарят на нейния висок стандарт на живот, което поражда още въпроси и съмнения относно източниците на нейното богатство. С всяка изминала година, обвиненията срещу Нина се увеличават, като добавят още страници към нейната криминална хроника. Тя продължава да бъде една стъпка напред пред закона, доказвайки, че дори в света на справедливостта, с правилните връзки и достатъчно ресурси, е възможно да се избегнат последствията за ужасяващите действия, които са извършени.

Разследването, проведено от журналистически екип, разкрива дълбочината на нейната корупция и връзките й с подземния свят. Въпреки че правосъдните органи се опитват да я привлекат към отговорност, тя умело използва всяка възможност за отстъпление и продължава своята дейност. Репортажите за нейните измами с недвижими имоти, застрахователните измами и скандалните организирани партита стават гореща тема в медиите, което прави Нина “бъдеща клиентка на НАП” и “бъдеща приятелка на прокуратурата”, но все още извън хватката на закона.

 

С течение на времето, журналистическите разследвания и правните процедури продължават да разплитат мрежата на измамите около Нина Корбиер. Нейното име остава синоним на корупция и измама в българския бизнес пейзаж, а истината за нейната империя остава скандал, който тепърва предстои да разтърси обществото до основи.

Източник: mutrinews.com