юни 17, 2024

5 пъти обирали Виктор Николаев

Надява се лимитът му за подобни изживявания вече да се е изчерпал

https://kliuki.net/liubopitno/5-pati-obirali-viktor-nikolaev/223141 Kliuki.net
5 пъти обирали Виктор Николаев

За дългогодишния си опит като журналист, Виктор Николаев има всевъзможни случки не само преди, а и по време на ефир. Той признава, че редовно идва на работа в последния момент, с което изнервя до краен предел екранната си партньорка Мира Иванова.

Дори му се е случвало да застава пред камерата с бъбречна криза, но никога не си е позволявал да покаже на зрителите, че не се чувства добре.

 

Николаев разказва, че преди време на един от гостите в студиото на „Здравей, България” му прилошало и се наложило да разместват програмата на предаването в последния момент. А това някой да закъснява се случвало най-редовно, като обикновено хората се оправдавали със задръстванията в столицата.

 

Самият водещ имаше сериозни проблеми с бъбреците преди няколко години, когато отсъства от екран цели 3 седмици. Тогава мнозина си помислиха, че е заминал на екзотично пътешествие със семейството си, но всъщност претърпя операция, от която дълго се възстановяваше. Някои зрители се притесниха, че може да е уволнен, а други предположиха, че разпуска с жена си по слънчевите плажове, но истината се оказа различна.

 

Николаев почувствал остра болка в областта на кръста, докато бил в ефир. Щом прожекторите угаснали, веднага се замъкнал към лекарския кабинет. След като направил консултация със специалист, журналистът бил насочен за светкавична операция, защото огромен камък запушвал единия му уретер. Не съществувала вероятност конкрементът да бъде елиминиран по естествен начин големите му размери, та се наложило Виктор да легне под ножа.

Интервенцията била извършена по лапароскопски метод, който е значително по-щадящ за организма, но водещият решил да не се насилва и да се връща на работа веднага. Той удължил болничния си, а половинката му Людмила Железова го обгрижвала.

 

По ирония на съдбата малко преди Николаев да бъде опериран, жена му също претърпяла инцидент. Тя си счупила ръката след падане и близо месец не можела да се обслужва сама. През този период именно Виктор бил неотлъчно до нея, така че впоследствие на свой ред му се отблагодарила.

 

Сега Николаев стриктно следи здравето си, наблягайки на билковите чайове и естествените препарати, които прочистват отделителната му система. Той изпадал в паника само при мисълта, че отново може да се образува камък в бъбреците му, и спазвал стриктен хранителен режим.

 

Освен проблемите със здравето, в миналото Виктор е имал и други разправии. Той е ставал жертва на апаши цели 5 пъти. Преди време нагли бандити разбиха личния му автомобил и отмъкнаха техника за над 2000 лева, а други ловки апаши го преджобиха в столичен мол и задигнаха портфейла му. За щастие, личните му документи, както и кредитните карти били в друг джоб и останали непокътнати, но денят му вече бил развален, а нервите – опънати до краен предел. Виктор е споделял, че мургави джебчии го обрали и в родния му град Разград.

Отмъкнали му парите, докато чакал на опашка в местен супермаркет.

 

Навремето крадци задигнали старата „Тойота“ на Николаев посред бял ден в центъра на столицата. Тогава водещият паркирал колата си зад църквата „Свети Седмочисленици“, а когато по-късно я потърсил, от нея нямало и следа. Возилото така и не се намерило, а водещият известно време се придвижвал с таксита.

 

„Старият ми автомобил изчезна от центъра на столицата, на метри от сградата на МВР. Много мои приятели смятаха, че кражбата е свързана с работата ми и не е случайна. Един вид провокация. Колата не беше кой знае каква, за да я крадат така рисково от центъра. Могли са да задигнат много по-скъпа от някой по-краен район. И в Първо РПУ бяха озадачени. Застрахователите също бяха изненадани. Всички твърдяха, че има нещо странно. Аз се опитвах да не се вкарвам в такива филми, защото не ми трябваше излишна параноя. И си се броях като част от обичайната статистика“, споделял е преди време журналистът.

 

За съжаление, той има и още един регистриран случай на кражба, само че тогава действието се развило зад граница. По това време Николаев бил част от журналистическия екип на БНТ, отразяващ процеса срещу българските медици в Либия. Случило се така, че цялата медийна група, изпратена да следи развоя на събитията в Триполи, пропищяла от местни апаши, които задигнали от тях лични вещи, документи и пари.

 

„Добре, че не ми свиха паспорта. Тогава щях да се сблъскам с какви ли не проблеми“, спомня си Виктор, който се надява вече да не се сблъсква с такива неприятности.

Източник: Уикенд