април 18, 2024

Видеото на Кейт Мидълтън за рака е фалшиво (3 шокиращи доказателства, че е дело на изкуствен интелект)

Настина ли Уелската принцеса ни заблуди с deepfake? Вижте доказателствата, които ще убедят и най-големите скептици

https://kliuki.net/kliuki/videoto-na-keyt-midaltan-za-raka-e-falshivo-3-shokirashti-dokazatelstva-che-e-delo-na-izkustven-intelekt/220809 Kliuki.net
Видеото на Кейт Мидълтън за рака е фалшиво (3 шокиращи доказателства, че е дело на изкуствен интелект)

Както знаете, през януари 2024 г. Кейт Мидълтън претърпя спешна операция, а след това буквално изчезна от радара на папараците и не беше споменавана в официалните кралски медии. Както се оказа, принцесата не се появи публично поради слабост след операция.

Въпреки това, за да успокои обществеността в Обединеното кралство, както и феновете на кралското семейство по света, PR службата на Бъкингамския дворец периодично прави „пълнеж“ със снимки или уж произволни видеоклипове на Кейт Мидълтън.

Но конспиративните теории получаваха все по-голяма публичност, защото от редките кадри на Катрин стана ясно, че херцогинята не е истинска, тя е заменена от двойник.

На 22 март обаче има нов обрат в случая: дворецът публикува видео, в което самата Кейт признава, че е болна от рак. Появата на принцесата шокира публиката, а дори и в този случай по-упоритите зрители останаха скептични и намериха много доказателства, че видеото е създадено от невронна мрежа.

  1. Изчезващ пръстен - Във видеото принцесата жестикулира активно, а при забавен каданс изчезващият й пръстен на пръста привлича вниманието. Очевидно невронната мрежа не е „довършила“ декорацията и при проверката редакторите не обърнаха внимание на това. Този факт най-много убеди феновете, че говорещата Катрин е deepfake

 

  1. Рисувана трева и цветя зад Кейт - Фонът във видеото очевидно също е създаден от невронна мрежа. По време на монолога нито тревата, нито цветята се движат, картината изглежда като замръзнала в кадър. Можете да предположите, че времето е било спокойно в деня на записа, но истинската природа обикновено изглежда по-естествена.

  1. Дрехи от преди 7 години - Поредното доказателство е облеклото, с което се появи принцесата. През 2016 г. Кейт носеше еднакви дънки и раиран топ, което означава, че невронната мрежа може да пресъздаде предишния външен вид в новото видео. Въпреки факта, че раираният джъмпър този път се различава по ширината на самите ивици, експертите по невронни мрежи казват, че изображението, което тя носеше, докато също беше в градината, беше избрано за създаване на видео на зелен фон.

 

Имайте предвид, че сега, по думите на принцесата, тя е на лечение. Източници от двореца казват, че Мидълтън преживява много трудно химиотерапията. Днес тя се нуждае от съпруга си принц Уилям повече от всякога. Децата на двойката знаят, че майка им се бори с тежко заболяване и я подкрепят по всякакъв начин.

Източник: Wday.ru