юни 17, 2024

Роналдо налази омъжена жена в Иран, рискува 99 удара с камшик (Подробности)

Приключение в Техеран вкара футболиста в медиите

https://kliuki.net/svetovni-klyuki/ronaldo-nalazi-omazhena-zhena-v-iran-riskuva-99-udara-s-kamshik-podrobnosti/210865 Kliuki.net
Роналдо налази омъжена жена в Иран, рискува 99 удара с камшик (Подробности)

Гостуването му в иранската столица бе по повод участието на отбора му в мач от груповата фаза на азиатската Шампионска лига срещу “Персеполис”. Момчетата, очаквано, разбиха противниковата страна, а художничката Фатеме Хамами отбеляза симпатиите си към Роналдо, като му подари картина. Рисуваното бижу е посветено на идола ѝ, но не толкова жестът ѝ разгневи иранците.

За благодарност той я е целунал и дори прегърнал, за да може да се снима с нея. Проблем обаче в случая според иранското законодателство е докосването на омъжена жена, което се разбира като еквивалент на изневяра. Законът предвиждал дори сурово наказание – 99 удара с камшик. Така според някои има дори излязло съдебно решение, според което при следващото си идване в Иран Роналдо ще трябва изтърпи наказанието.

За щастие, иранското посолство в Испания опровергава подобна информация. Според тях футболистът е международен спортист от световен ранг и срещу него не би могло да има такова съдебно решение. В крайна сметка от посолството дори подкрепят жеста му на благодарност в случая, макар и за масовия иранец такива докосвания да са явно наказуеми и от закона. Така, освен с картина и победа в мача, футболната легенда ще успее да се прибере и с доста интересна история за внуците.

Източник: lifestyle.bg